Η STEM Alliance inGenious Education andIndustry είναι μια διεθνής πρωτοβουλία που διευκολύνει τη σχέση μεταξύ της βιομηχανίας και της εκπαίδευσης για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης STEM στην Ευρώπη.

Φέρνει σε επαφή βιομηχανίες, υπουργεία Παιδείας και εκπαιδευτικούς φορείς για να προωθήσουν στην εκπαίδευση την STEM μεθοδολογία (την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά) στους νέους της Ευρώπης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές ελλείψεις δεξιοτήτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η STEM Alliance βασίζεται στην επιτυχία της πρωτοβουλίας inGenious (2011-2014) για την αύξηση των δεσμών μεταξύ της εκπαίδευσης STEM και της σταδιοδρομίας, με τη συμμετοχή των σχολείων σε όλη την Ευρώπη.

Με τη στήριξη μεγάλων βιομηχανιών και ιδιωτικών εταίρων, η «STEM Συμμαχία» για τις δραστηριότητες Εκπαίδευσης και Βιομηχανίας προωθεί θέσεις STEM σε όλους τους βιομηχανικούς τομείς και συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός ειδικευμένου εργατικού δυναμικού STEM. Η «Συμμαχία STEM» θα ενώσει τις δυνάμεις της για να βελτιώσει και να προωθήσει τις υπάρχουσες πρωτοβουλίες STEM (σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο) για τη βιομηχανία και την εκπαίδευση και να συμβάλει στην καινοτομία στη διδασκαλία STEM σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης.

Η συνεχιζόμενη σημαντική έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων STEM θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την επιτυχία της ευρωπαϊκής οικονομίας. Αυτό επηρεάζει όλους τους βιομηχανικούς τομείς και επιβραδύνει τον ρυθμό της καινοτομίας, γεγονός που με τη σειρά του έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, στην απασχόληση και την παραγωγικότητα στη βιομηχανία. Κατά συνέπεια, η έλλειψη επαγγελματιών STEM σε όλα τα επίπεδα αποδυναμώνει την ικανότητα της Ευρώπης να είναι ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η βιομηχανία και τα Υπουργεία Παιδείας χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη βελτίωση της κατάστασης της εκπαίδευσης STEM. Θα συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας που ονομάζεται STEM Alliance, η οποία θα στηριχθεί περαιτέρω στα επιτεύγματα της πλατφόρμας inGenious.

Έτσι θα υπάρξει :

  • Υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της εξασφάλισης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού STEM.
  • Προώθηση της ελκυστικότητας και της σπουδαιότητας της STEM εκπαίδευσης και αύξηση των θέσεων στα σχολεία ειδικευμένων εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία STEM.
  • Συμβολή στην καινοτομία της διδασκαλίας STEM στα σχολεία.
  • Βελτίωση και προώθηση των υφιστάμενων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών STEM που υποστηρίζονται από τη βιομηχανία.
  • Ενίσχυση της συνεργασίας βιομηχανίας-εκπαίδευσης σε εθνικό επίπεδο σε όλα τα κράτη μέλη

Η «Συμμαχία STEM» είναι συντονισμένη τόσο από το European Schoolnet όσο και από την CSR Europe. Υποστηρίζεται από μια βασική ομάδα ιδρυτικών εταίρων και μια μεγαλύτερη ομάδα γενικών εταίρων. Οι δραστηριότητες είναι προσβάσιμες σε όσο το δυνατόν περισσότερους εταίρους.

STEM γνώση και εκπαίδευση

Η γνώση και η κατάρτιση στον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) εκπαίδευση αλλά και η και σταδιοδρομία σε αυτό μία βασική δράση της συμμαχίας STEM.

Οι πόροι του STEM Alliance είναι μια συλλογή πρωτοβουλιών STEM που παρέχουν πληροφορίες και συνδέσμους για επιτυχημένα έργα και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση STEM ανά τον κόσμο.

Η εκπαίδευση του STEM Alliance υποστηρίζει την συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη (CPD) των εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων των εταιρειών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δικτυωθούν και να μάθουν πώς να αυξήσουν τη συνεργασία τους, π.χ. οργανώνοντας κοινές πρωτοβουλίες ή δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις μελέτες STEM και τη σταδιοδρομία . Αυτό περιλαμβάνει σε απευθείας σύνδεση webminars.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.