Μια νέα mobile εφαρμογή, το Kryptolexo, έρχεται να γεμίσει ένα κενό που υπάρχει στη σύνδεση της γνώσης των αρχαίων ελληνικών με το παιχνίδι. Τα αρχαία ελληνικά εξασκούνται με παιγνιώδη τρόπο, σε επίπεδο οπτικής ταύτισης και αναγνώρισης λέξεων αλλά και κατανόησης από το συγκείμενο έργων αρχαίας ελληνικής γραμματείας, όπως η Ομήρου Οδύσσεια και Ηλιάδα, ο Επιτάφιος Περικλή και ο Πελοποννησιακός Πόλεμος του Θουκυδίδη, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά.

Απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διδάσκονται τα κείμενα αυτά, όπως και σε κάθε χρήστη που μελετάει αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία.

«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου…»
(Οδυσσέας Ελύτης, Το Άξιον Εστί)

Προσδοκά να πετύχει την εξάσκηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο παρόν, όπως πολύ εκλεπτυσμένα αναφέρει ο Ελύτης, μιας γλώσσας που τεκμήριά της βρίσκουμε στην πλειονότητα των γραπτών πηγών από την αρχαιότητα μέχρι το Μεσαίωνα και της οποίας την εξέλιξη –τη νέα ελληνική γλώσσα– μιλάμε και γράφουμε σήμερα. Αυτό επιτυγχάνεται με αφετηρία τη μελέτη κορυφαίων έργων παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

Αναπτύχθηκε από εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα και άρτιους προγραμματιστές και διατίθεται δωρεάν για download σε συσκευές android από 01/06/2018.
(Στο προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί και η έκδοση ios – θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση-.)

To παιχνίδι μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Strigiformgames.kryptolexo

Προηγούμενο άρθροSTEM Alliance
Επόμενο άρθροΟι εκδόσεις Κέδρος και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Έρης Ρίτσου, Κάτι κρέμεται εκεί ψηλά
• Πτυχιούχος Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ επί 32 έτη • Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών MSc S.T.E.M. στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος ΑΣΠΑΙΤΕ • Δ/ντης 3ου Εργαστηριακού Κέντρου Πειραιά επί 10 έτη (2007-2017) • Υποδιευθυντής επί εννέα έτη (1991-1999) στη Τεχνική Σχολή Δραπετσώνας • Συγγραφέας, μεταφραστής, 35 Μηχανολογικών βιβλίων στον εκδοτικό όμιλο ΙΩΝ • Πιστοποιημένος στο Μητρώο Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ ως Εκπαιδευτής Μηχανολόγος Μηχανικός και Επιθεωρητής Ασφάλειας, Υγείας και Ποιοτικού Ελέγχου με αριθμό πιστοποίησης ΕΒ08627 (ΣΤΕΠ 2430-3115-3182) • Εισηγητής σεμιναρίων Moodle.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.