ekpedefsi enilikon

Στο πλαίσιο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΔΙΒΙΜ του Α.Π.Θ. και μετά την επιτυχή υλοποίηση οκτώ κύκλων, θα υλοποιηθεί ο 9ος Κύκλος του προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Δια Βίου Μάθησης».

Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των προσόντων των εκπαιδευτών ενηλίκων, οι  οποίοι διδάσκουν σε προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης μαθήματα του γνωστικού τους αντικειμένου. Επίσης, επιμέρους στόχος του προγράμματος είναι η προετοιμασία των επιμορφούμενων για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • υποψήφιους εκπαιδευτές ενηλίκων όλων των γνωστικών αντικειμένων που θέλουν να επιμορφωθούν ώστε να πιστοποιήσουν την εκπαιδευτική τους επάρκειακαι να διδάσκουν το γνωστικό τους αντικείμενο σε ενήλικες εκπαιδευομένους.
  • ενταγμένους στο μητρώο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π καθώς και σε άλλα μητρώα εκπαιδευτώνενηλίκων, οι οποίοι με την παρακολούθησή του  θα έχουν την ευκαιρία να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους στο επιστημονικό πεδίο  της εκπαίδευσης ενηλίκων
  • υφιστάμενα και υποψήφια στελέχη δομών Δια Βίου Μάθησης (ΙΕΚ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κ.ά.) που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους καθώςκαι να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση.

Το πρόγραμμα είναι σύμφωνο με το Εθνικό πλαίσιο προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Το πρόγραμμα, που θα διαρκέσει 2 μήνες, είναι συνολικής διάρκειας 155 ωρών και περιλαμβάνει 148 ώρες ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και 7 ώρες δια ζώσης παρουσίαση  μικροδιδασκαλιών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε περιβάλλον μικτής διαδικασίας μάθησης με πρότυπες συνδυαστικές μορφές εκπαίδευσης. Οι θεματικές ενότητες θα αναπτυχθούν με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, e-learning του Α.ΠΘ.

Για κάθε μία από τις ενότητες εκπαίδευσης και μάθησης οι εκπαιδευόμενοι/ες θα παρακολουθούν βιντεοδιαλέξεις, θα συμμετέχουν σε ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων ενώ μέσω της σχετικής πλατφόρμας, εξασφαλίζεται η διαρκής πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό και τη βιβλιογραφία.

Κατά την υλοποίηση της μικροδιδασκαλίας στο τέλος του προγράμματος οι επιμορφούμενοι θα χωριστούν σε ομάδες των 10 ατόμων, προκειμένου δια ζώσης να παρουσιάσουν την μικροδιδασκαλία τους και να εξεταστούν σε περιβάλλον προσομοίωσης των εξετάσεων πιστοποίησης της εκπαιδευτικής επάρκειας του Ε.Ο.Π.Π.ΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα από 31/5/2018  και μόνον ηλεκτρονικά.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 Ιουλίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα:http://diaviou.auth.gr/eeedvm_i

ή μπορούν να επικοινωνούν με την Διοικητικά υπεύθυνη κ. Αικατερίνη Σιπητάνου καθημερινά, εκτός Τρίτης και Πέμπτης (τηλ. επικοινωνίας: 6972 856292, [email protected])  ή το Συντονιστή του Προγράμματος, Δρ. Αζαρία Μαυρόπουλο (τηλ. επικοινωνίας:  6944 308483 & 2310 995892, [email protected]).

Κατερίνα Σιπητάνου
—-
Γραμματεία Προγράμματος

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Δια Βίου Μάθησης

Α.Π.Θ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.