Πρόσκληση για συμμετοχή στο 1ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα “Σύγχρονες αναγνώσεις και ερμηνευτικές προσεγγίσεις στην αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία. Η μεταπτυχιακή έρευνα στην Ελλάδα”, Πανεπιστήμιο Πατρών, 19-21 Οκτωβρίου 2018.

Το συνέδριο απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ενεργά στο πεδίο των κλασικών σπουδών και επιθυμούν να μοιραστούν τα πορίσματα της τρέχουσας έρευνάς τους. Η θεματική είναι ευρεία, προσανατολισμένη στις κλασικές σπουδές και ανοιχτή σε ανακοινώσεις που υιοθετούν σύγχρονες προσεγγίσεις σε ζητήματα που αφορούν την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα. Στόχος του συνεδρίου είναι να φιλοξενηθούν και συγγενείς με τη Φιλολογία επιστημονικοί κλάδοι που μπορούν να παράσχουν τη δική τους μεθοδολογική οπτική στον χώρο των κλασικών σπουδών, όπως Φιλοσοφία, Ιστορία, Αρχαιολογία. Οι ανακοινώσεις θα έχουν αυστηρά διάρκεια 20 λεπτών και θα συνοδεύονται από συζήτηση 10 λεπτών.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συνέδριο με ανακοίνωση να στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] την αίτηση συμμετοχής, η οποία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του συνεδρίου και στην οποία ζητείται να συμπληρωθούν α) τα στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερομένου και β) τα βασικά στοιχεία και η περίληψη της ανακοίνωσης, η οποία θα έχει έκταση από 250 έως 300 λέξεις, σε γραμματοσειρά Times New Roman, με μέγεθος 12 και διάστιχο 1,15.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 15/07/2018.

Οι φοιτητές, των οποίων οι περιλήψεις θα γίνουν δεκτές, θα ενημερωθούν μέχρι τις 25/07/18.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Όλγα Βαρτζιώτη (Ο.Β.) του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ρίο, Πάτρα).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του συνεδρίου μας, https://classics-pms2018.events.upatras.gr/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.