Την Παρασκευή 11 Μαΐου  στις 20:00 οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Τασούλας Επτακοίλη, «Η γυναίκα στο ασανσέρ». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ(Σταδίου 24).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Οδυσσέας Ιωάννου,στιχουργός-συγγραφέας

Γιώργος Μανιώτης,συγγραφέας

Φωτεινή Τσαλίκογλου,συγγραφέας-καθ. Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ποιήματα θα διαβάσει η τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μικρές ιστορίες για παρουσίες και απουσίες, για νίκες και για ήττες, για τη ζωή που ζήσαμε κι αυτήν που ζούμε τις νύχτες στα όνειρά μας.

Στα γυμνασιακά μου χρόνια, στα λευκώματα των φίλων μου –αυτά ήταν τα timelines όσων είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε χωρίς τα social media– μου άρεσε να γράφω ένα απόσπασμα από το ποίημα «Εκεί…» του Μανόλη Αναγνωστάκη, από τη συλλογήΗ συνέχεια του 1954: «Γιατί η ποίηση δεν είναι ο τρόπος να μιλήσουμε, αλλά ο καλύτερος τοίχος να κρύψουμε το πρόσωπό μας».

Το πίστευα για πολλά χρόνια. Όχι πια.

 

Σήμερα το ξέρω καλά: η ποίηση δεν είναι τοίχος για να κρύψουμε το πρόσωπό μας, αλλά καθρέφτης για να αντικρίσουμε τον εαυτό μας. Για να ζυγίσουμε τη δύναμη και τις αδυναμίες μας, για να αναμετρηθούμε με τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, για να παραδεχτούμε τα λάθη και τις αστοχίες μας, για να ψιθυρίσουμε τα όνειρά μας, τις κρυφές μας ελπίδες.

Για να δούμε τον εαυτό μας στις αληθινές του διαστάσεις και, άρα, να έχουμε μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Τασούλα Επτακοίλη γεννήθηκε το 1968 στη Σάμο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά από τη διδασκαλία προτίμησε τη δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο (Μελωδία FM 99,2), σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 2003 γράφει στην εφημερίδα Η Καθημερινή. Επίσης, είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού Blueτης AEGEAN. Έχει γράψει άλλα δύο βιβλία: Το άλλο μου ολόκληρο(Πατάκης, 2016), μια προσωπική μαρτυρία για την απώλεια, και τον Γουργούρη, μια ιστορία για παιδιά – και όχι μόνο (Πατάκης, 2017). Ζει στην Αθήνα.

LinkΕκδήλωσης:

–       https://www.ianos.gr/events/tasoula-eptakoili-i-ginaika-sto-asanser-ekd.html

 

LinkΦωτογραφικού υλικού:

–       https://cdn.ianos.gr/media/articles/galleries/t/a/tasoula_eptakoili_book_cover.jpg

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.