Η Δυσαριθμησία ως Ειδική Μαθησιακή Διαταραχή
Σάββατο 2 Ιουνίου | ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

 

Γενική Περιγραφή

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η λεπτομερής μελέτη της Δυσαριθμησίας ως Ειδικής Μαθησιακής Διαταραχής. Ο εννοιολογικός καθορισμός της Δυσαριθμησίας πραγματοποιείται μέσω της ιστορικής αναδρομής του φαινομένου και της παρουσίασης των θεωρητικών μοντέλων. Στόχος της εισήγησης είναι η μελέτη της Δυσαριθμησίας μέσω της παρουσίασης της αιτιολογίας και της συμπτωματολογίας της. Η αξιολόγηση των συμπτωμάτων της Δυσαριθμησίας γίνεται μέσω των αντίστοιχων κριτηρίων και της ανάλυσης περιστατικών. Τέλος, η διδακτική παρέμβαση αφορά στην παρουσίαση γενικών αρχών αντιμετώπισης. Τα μαθησιακά αποτελέσματα αφορούν στην απόκτηση γνώσεων ως προς την έννοια της Δυσαριθμησίας, την ένταξη της διαταραχής στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και την απόκτηση δεξιοτήτων ως προς την αναγνώριση και την αντιμετώπισή της.

Οι διδακτικές τεχνικές του σεμιναρίου αφορούν στα ακόλουθα:

     Εμπλουτισμένη εισήγηση

     Ατομικές εργασίες

     Προβολή εποπτικού υλικού

     Παρουσίαση εργαλείων και περιπτώσεων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Δασκάλους, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς, Ψυχολόγους, Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς κι όλους τους ειδικούς, που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Προσκεκλημένη Επιμορφώτρια

Δρ. Φουστάνα Αγγελική

Διδάκτωρ Ειδικής Παιδαγωγικής,

Επιστημονική συνεργάτης – Διδάσκουσα ΕΚΠΑ, European University of Cyprus,

ΕρευνήτριαKatholieke Universiteit Leuven at Brussels,

Επιμορφώτρια Εκπ/σης ενηλίκων Ε.Κ.Δ.Δ.Α., Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π

 

Κόστος Συμμετοχής

35€  Για εγγραφές μέχρι 31/05/2018

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.