Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την συνέντευξη «Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ».

Με τον κον ΙΩΑΝΝΗ ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟ, Ψυχίατρο – Ψυχοθεραπευτή, Πνευματικό Ακτιβιστή.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή των Φρυκτωριών και της Αρσινόης Δεληγιάννη «Φιλοσοφικές αναζητήσεις».

Μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Radio1d, στις 24 Απριλίου 2018.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥ

Ο Ιωάννης Αυγουστάτος σπούδασε ιατρική και χειρουργική στο πανεπιστήμιο «La Sapienza» (Λα Σαπιέντσα) της Ρώμης, από όπου αποφοίτησε με άριστα και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή ( Cognitive therapy) και στην Ομαδική (Analytic Group Psychotherapy) ψυχοθεραπεία.

Είναι μελετητής κοινωνικών και φιλοσοφικών ζητημάτων, δίνει συχνά διαλέξεις και αρθρογραφεί. Συντονίζει Ομάδες Αυτογνωσίας (αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής κατεύθυνσης). Από το 2000 διδάσκει στο Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Για 5 χρόνια επιμελήθηκε και παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή “Ενδοσκοπήσεις”, με ψυχολογικούς και φιλοσοφικούς στοχασμούς. Πρόσφατα ξεκίνησε την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών στο διαδίκτυο. Είναι δημιουργός αρκετών εξειδικευμένων ιστοσελίδων και blogs (Αυτογνωσία, Ευτοπία, Ψυχοσύνθεση, Κοινωνική Οικοσοφία κ.α.) καθώς και πολλών θεματικών ομάδων και σελίδων σε Κοινωνικά Δίκτυα.

Διοργανώνει φιλοσοφικούς περιπάτους και από το 2014 καθιέρωσε μηνιαίες συναντήσεις του «Φιλοσοφικού Καφενείου» στην Αθήνα, θεσμός που συνεχώς επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Σέρρες, Καβάλα, Χαλκίδα, Κύπρος).
Είναι μέλος οργανισμών για την προστασία της φύσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει ιδρύσει το “ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ”, μια Κίνηση, που συνθέτει την πνευματικότητα με την ανιδιοτελή ακτιβιστική δράση.

Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Το εγχειρίδιο του Πνευματικού Ακτιβιστή» από τις εκδόσεις Δρόμων, που αποτελεί έναν οδηγό για την ατομική ευημερία και την συλλογική ευτοπία.
Συντονίζει εθελοντικά ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στο σύλλογο καρκινοπαθών ΚΕΦΙ .Διαμένει και εργάζεται ιδιωτικά στην Αγία Παρασκευή, όπου διευθύνει το Κέντρο Ψυχικής Θεραπείας και Ανάπτυξης.

Ευχαριστούμε τον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Radio1d για την συνεργασία του.

https://www.youtube.com/watch?v=7nZkIqyqbpc&feature=em-uploademail

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.