Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στον Τούρκο νομπελίστα πεζογράφο Ορχάν Παμούκ την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» – Ωδείο, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου,στις 6.00 το απόγευμα.

Καθώς ενδέχεται η αίθουσα του Ωδείου να μην επαρκέσει για το κοινό, θα υπάρξει απευθείας σύνδεση με την αίθουσα εκδηλώσεων στο Σπίτι του Πολιτισμού (πλάι στο Ωδείο). Επίσης, η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live streaming από τον ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου μας. Η είσοδος θα είναι δυνατή μέσω του συνδέσμου: http://video.ucnet.uoc.gr/live/show/158

Η προσέλευση στην αίθουσα της τελετής αρχίζει στις 5.30 μ.μ. Το πέρας της προσέλευσης έχει οριστεί στις 5.45 μ.μ. και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Νωρίτερα, την Παρασκευή το πρωί, στις 11.30, ο Ορχάν Παμούκ θα συνομιλήσει με φοιτητές, διδάσκοντες και προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Βιβλιοθήκης.

Στον χώρο της Βιβλιοθήκης έχει δημιουργηθεί, σε συνεργασία του Πανεπιστημίου με την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, μια μικρή έκθεση βιβλίων του Παμούκ με την επιμέλεια της Νίκης Πετράκη (Βιβλιοθήκη Π.Κ.) και γραφιστικά του Δημήτρη Μαθιουδάκη (Ιστορικό Μουσείο Κρήτης), που θα είναι επισκέψιμη ως τις 9/5/2018.

Το Σάββατο το πρωί, από τις 11.00 έως τις 13.00, ο Ορχάν Παμούκ θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο καφέ-εστιατόριο La Bohème, Σουλίου 15, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Δελτίο Τύπου:

http://www.philology.uoc.gr/events/a/2018/0504-01/Deltio_Tupou.pdf

Αφίσα:

http://www.philology.uoc.gr/events/a/2018/0504-01/Poster.pdf

Πρόγραμμα:

http://www.philology.uoc.gr/events/a/2018/0504-01/Programma.pdf

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.