Την Πέμπτη 26 Απριλίουστις 12:30, ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει το νέο του μουσικό έργο «θα θελα αυτή τη μνήμη να τη πω», σε ποίηση Κ.Π. Καβάφη, σε μελοποιημένα και συμφωνικά (ορχηστρικά) ποιήματα, με την μοναδική ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη.

Η διαφορετική αυτή μουσική συνέντευξη Τύπουπραγματοποιείται στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24).

Λίγα λόγια για τον δίσκο

Ήρθε απρόσμενα αυτή η μαγική στιγμή, που ο τεράστιος ποιητής μίλησε στον μεγάλο συνθέτη. Και προέκυψε ένα μουσικό έργο, που μοιάζει να γράφτηκε συγχρόνως με τα αριστουργηματικά ποιήματα. Μόνο ο χρόνος γραφής τα χωρίζει, αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία. Μουσική στα ποιήματα, ποιήματα στη μουσική. Μία σύμπραξη με σύμμαχο την τέχνη.  Η τέχνη ένωσε τους δύο καλλιτέχνες για πάντα. Και όλοι όσοι αγκάλιασαν το έργο αυτό, κατάλαβαν την δύναμη της σύμπραξης αυτής. Ένα κεφάλαιο για όλους εμάς.

Το έργο αυτό παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, με τεράστια επιτυχία, στην ‘Όπερα του Καΐρου και στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια των «Καβαφείων 2017».

Link:https://www.ianos.gr/events/stefanos-korkolis-sophia-manousaki-thathela-afti-ti-mnimi-na-ti-po-ekd.html

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.