Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την συνέντευξη «ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ. ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ».

Με την κα ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΜΠΟΧΟΛΗ, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογο, Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Φιλοσοφίας.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή των Φρυκτωριών και της Αρσινόης Δεληγιάννη «Φιλοσοφικές αναζητήσεις».

Μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Radio1d, στις 10 Απριλίου 2018.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΗΣ

Η Αγγελική Κομποχόλη γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1967. Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας). Υπότροφος του ΙΚΥ, υποστήριξε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή στην Εθνολογία (κατεύθυνση Φιλοσοφικής Ανθρωπολογίας) στο ίδιο πανεπιστήμιο, τον Οκτώβριο του 2008. Για την εθνογραφική-ερευνητική εργασία της έχει τιμηθεί με επαίνους της Ακαδημίας Αθηνών τις χρονιές 2002, 2006, 2010.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, μέλος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εθνολογικής Εταιρείας και της SIEF (Societé Internationale d’ Ethnologie et de Folklore) έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά κι έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το 2016 μελέτη της, δημοσιευμένη στο αμερικανικό περιοδικό “Journal of Art and Literature” (Nov. 2013), συμπεριλήφθηκε στο CNKI (China Knowledge Resource Intergrated Database).

Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και φιλοσοφίας σε ιδρύματα και εκπαιδευτικούς φορείς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και σε αντίστοιχες δραστηριότητες του Future Library (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Αρθρογραφεί σε εφημερίδες, επιστημονικά περιοδικά και λογοτεχνικά ιστολόγια και έχει συνεργαστεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές στους σταθμούς Παραπολιτικά FM 90.1, Flash 96.00,toradiofono.gr κ.α..

Ευχαριστούμε τον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Radio1d για την συνεργασία του.

Για να ακούσετε την εκπομπή πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο

Επίκτητος : Όταν η δύναμη του πνεύματος υπερβαίνει την ματαίωση της ζωής – Δρ. Αγγελική Κομποχόλη

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.