ΔΠΜΣ: «Μουσειακές Σπουδές»

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ στη συνεδρίαση της 4-4-2018 συζήτησε πάλι το θέμα της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της ότι η επάρκεια αυτή πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους τους αποφοίτους εντός του πτυχίου στο οποίο οδηγεί το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών.

Η τελική σχετική απόφαση θα εκδίδεται από τα Τμήματα και θα επικυρώνεται από τη Σύγκλητο. Να διατηρηθούν επίσης σε ισχύ τα ΦΕΚ με τα οποία τα Τμήματα έχουν ήδη εξασφαλίσει τη διδακτική και παιδαγωγική επάρκεια στους αποφοίτους τους. Η Σύγκλητος πληροφορήθηκε ότι επίκειται η νομοθετική ρύθμιση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας σχετικά με το θέμα της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.

Η Σύγκλητος διαπιστώνει ότι στο ΕΚΠΑ διενεργούνται πολλά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών χωρίς τέλη φοίτησης. Για την αποτελεσματική λειτουργία αυτών των ΠΜΣ η Σύγκλητος επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης και έγκαιρης χρηματοδότησής τους από τον τακτικό προϋπολογισμό. Επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης και έγκαιρης χρηματοδότησης των ΠΜΣ, το κόστος των οποίων δεν καλύπτεται από τέλη φοίτησης.

Ο Πρύτανης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.