Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την ομιλία «ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ».

Με τον συγγραφέα, ερευνητή και αρθρογράφο κ. ΓΙΩΡΓΟ Α. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.

Μία ανάλυση για τις τέσσερις δυνάμεις του Απόλλωνος και την σύνδεσή τους με την εξελικτική πορεία της ζωής μας, βασισμένη στον «Κρατύλο» του Πλάτωνα και το αρχαίο κείμενο του Πρόκλου «Εις τον Κρατύλον Πλάτωνος εκλογαί χρήσιμαι».

Η ομιλία κινηματογραφήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2018.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

Ποιες είναι οι τέσσερις δυνάμεις του Απόλλωνος και πώς συνδέονται με την εξελικτική πορεία της ζωής μας;
Αναλύουμε τους μετασχηματισμούς του ονόματος του Απόλλωνος όπως τους εξηγεί ο Σωκράτης στον Ερμογένη, μέσα από το κείμενο του «Κρατύλου» του Πλάτωνα και ερχόμαστε σε μία πρώτη επαφή με την ιδιαίτερη δύναμη που υποκρύπτεται μέσα σε κάθε ένα από τα τέσσερα ονόματα.
Επιπλέον, συνεχίζουμε την μελέτη μας μέσα από το αρχαίο κείμενο του Πρόκλου «Εις τον Κρατύλον Πλάτωνος εκλογαί χρήσιμαι» και τα σχόλια που γράφει για τον Κρατύλο, σχεδόν εξακόσια χρόνια αργότερα. Η συμβολή του Πρόκλου είναι πολύτιμη διότι μας δίνει επιπλέον χρήσιμα στοιχεία που σε συνδυασμό με τα όσα μας λέει ο Πλάτωνας, μπορούμε να καταλήξουμε σε περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΗ

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1969. Από μικρός έδειξε ενεργά το ενδιαφέρον του για την Αρχαία Ελλάδα μελετώντας φιλοσοφία και παρακολουθώντας πλήθος εξειδικευμένων μαθημάτων, με στόχο την εναρμόνιση της ζωής του με τα Ελληνικά Ιδεώδη και την επίτευξη του «Εὐ Ζῆν». Σπούδασε στο τμήμα «Ελληνικού Πολιτισμού» της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ. Παραδίδει σεμινάρια και διαλέξεις, αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Ασχολείται ιδιαιτέρως με την παλαιογραφία και την σύγχρονη απόδοση των αρχαίων κειμένων των μεγάλων μας Φιλοσόφων. Είναι μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών και του ερευνητικού κέντρου «Βιομιμητισμός Ελλάδος», ως υπεύθυνος μοντέλων των αρχαίων πολιτισμών και ιδιαιτέρως του Ελληνικού. Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα στην ιστοσελίδα: http://www.georgecharalampidis.gr

Δείτε το video στον παρακάτω σύνδεσμο

Οι 4 δυνάμεις του Απόλλωνος – Γιώργος Α. Χαραλαμπίδης

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, παρακαλούμε, ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα: http://www.fryktories.net

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.