Στην Πάτρα βρέθηκε το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου το διήμερο 23 & 24 Μαρτίου 2018. Επαγγελματίες και φοιτητές Παιδαγωγοί, Ειδικοί Επιστήμονες αλλά και γονείς παρακολούθησαν τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Επιβλητική ήταν η παρουσία του κοινού στο σεμινάριο με θέμα τη ΔΕΠΥ, το οποίο η εισηγήτρια Μαρία Ιγνατίου, λογοθεραπεύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, αναφέρθηκε στα προβλήματα λόγου και στην οργάνωση της μελέτης σε παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είχε και η εισήγηση του μαθηματικού Δρ. Γιάννη Καραγιαννάκη με θέμα την «Αντιμετώπιση των δυσκολιών των Μαθηματικών και της Δυσαριθμησίας με έξυπνο τρόπο», όπου παρουσιάστηκαν πρακτικές τεχνικές διδασκαλίας των Μαθηματικών.

Οι εκπαιδεύσεις ολοκληρώθηκαν με πρακτικά σεμινάρια που αφορούσαν Λογοθεραπευτές, επαγγελματίες και φοιτητές, που είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν με βιωματικό τρόπο στις τεχνικές παρέμβασης στις αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, όπως και στις τεχνικές των στοματοπροσωπικών ασκήσεων και της μυολειτουργικής αποκατάστασης με εισηγήτρια τη γνωστή λογοπεδικό Ανθή Γκίκα.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο δραστήριος διευθυντής του Κέντρου, Λευτέρης Μέλιος, αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή και ουσιαστική συμμετοχή των ειδικών, βοηθώντας έτσι το Κέντρο να συνεχίζει το κοπιαστικό και όμορφο έργο του.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, το οποίο αποτελεί κορυφαίο φορέα εκπαίδευσης σε θέματα Ειδικής Αγωγής, θα βρεθεί και πάλι στην Πάτρα, στις 20 Μαΐου, σε σεμινάριο με θέμα τον Αυτισμό και τις Αναπτυξιακές Διαταραχές και εισηγητή τον Δρ. Βάιο Νταφούλη, Παιδοψυχίατρο.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Κερκύρας 5 – Τ.Κ.: 453 32 – Ιωάννινα

Τηλέφωνα: 2651067320 & 6986180630

email: diepistimoniko.kentro@gmail.com

 

facebook.com/Diepistimoniko.gr

www.diepistimoniko.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.