Γενική Περιγραφή

Ως σχολική αποτυχία μπορούμε να ορίσουμε την αδυναμία του παιδιού να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις απαιτήσεις του σχολείου, είτε λόγω πολύ χαμηλής επίδοσης στα μαθήματα είτε λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς. Συνήθως, η αδυναμία αυτή επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου και καταλήγει στην εγκατάλειψη του σχολικού συστήματος. H σχολική αποτυχία αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα τόσο ως προς τις αιτίες που το προκαλούν όσο και ως προς τις επιπτώσεις του. Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της σχολικής αποτυχίας συνδέεται με διαταραχές μάθησης. Ωστόσο, ο μαθητής μένει συχνά αβοήθητος είτε στη μοίρα μιας απαισιόδοξης πρόβλεψης είτε στην επώδυνη διαδικασία μιας άγονης υπερπροσπάθειας, που παραβλέπει στοιχειώδεις ανάγκες του. Το παρόν σεμινάριο, σε θεωρητικό επίπεδο, αναλύει ζητήματα σχολικής αποτυχίας και διερευνά τη σχέση της με ήπιες διαταραχές μάθησης και με το σχολικό αποκλεισμό. Σε πρακτικό επίπεδο, προχωράει σε ζητήματα συμβουλευτικής για τη σωστή διαχείριση των μαθητών με ήπιες διαταραχές μάθησης και στην εφαρμογή ενός εξατομικευμένου προγράμματος, κατάλληλα προσαρμοσμένου στις ανάγκες των μαθητών.

Στόχος Επιμόρφωσης

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, αναμένεται οι συμμετέχοντες/σες να μπορούν: (α) να κατανοούν τις όψεις και τις αιτίες της σχολικής αποτυχίας, (β) να γνωρίζουν τους παράγοντες που διαμορφώνουν τη σχολική πορεία των μαθητών, (γ) να γνωρίζουν τα ζητήματα των ήπιων μαθησιακών δυσκολιών, (δ) να διαχειρίζονται μαθητές με ήπιες μαθησιακές δυσκολίες και να προσαρμόζουν το τη διδασκαλία τους στις ανάγκες αυτών των μαθητών και (ε) να υποστηρίζουν τους γονείς στη διαχείριση της σχολικής αποτυχίας των παιδιών τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, ειδικούς παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση σε θέματα ήπιων διαταραχών μάθησης και της σχέσης τους με τη σχολική αποτυχία. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α. που εργάζονται με παιδιά και εφήβους και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για την αποτελεσματικότερη υποστήριξή τους.

Προσκεκλημένη Επιμορφώτρια

Βάσιου Αικατερίνη

Διδάκτωρ Παιδαγωγικής Ψυχολογίας

Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Σχολικής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής

Κόστος Συμμετοχής

Μειωμένη Συμμετοχή: 35€ (Φοιτητές – Άνεργοι)

Για εγγραφές μέχρι 19/04/2018

Κανονική Συμμετοχή: 45€ (Εκπαιδευτικοί, Επαγγελματίες, Ιδιώτες)

Για εγγραφές μέχρι 19/04/2018

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 55€

Για εγγραφές από 20/04/2018 μέχρι την ημέρα διεξαγωγής

Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.