Γενική Περιγραφή

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι οι δυσκολίες συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον που μπορούν να προκύψουν από μαθητές με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας και οι εκπαιδευτικές μέθοδοι παρέμβασης που μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεδομένου ότι τα παιδιά με ΔΕΠΥ παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα εστίασης και συντήρησης της προσοχής σε ένα συγκεκριμένο έργο και χαρακτηρίζονται από υπερβολική ενέργεια, είναι δυνατό να επιδεικνύουν παρορμητικές αντιδράσεις στο λόγο και στη συμπεριφορά, καθώς και διαταρακτικές συμπεριφορές στη σχολική τάξη. Το παρόν σεμινάριο πραγματεύεται θέματα όπως τα χαρακτηριστικά των παιδιών με ΔΕΠΥ και οι δυσκολίες στη συμπεριφορά τους. Επιπλέον, σε επίπεδο συμβουλευτικής προτείνει τρόπους προσαρμογής της διδασκαλίας στις γνωστικές, κοινωνικές και συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών με ΔΕΠΥ, καθώς και εκπαιδευτικές μεθόδους και παρεμβάσεις για τη διαχείριση αυτών των δυσκολιών στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στόχος Επιμόρφωσης

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, αναμένεται οι συμμετέχοντες/ουσες: να μπορούν: (α) να ορίζουν τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας, (β) να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα και τα διαγνωστικά κριτήρια της ΔΕΠΥ, (γ) να κατανοούν τις γνωστικές λειτουργίες και τις κοινωνικές-συναισθηματικές ικανότητες παιδιών με ΔΕΠΥ, (δ) να διαχειρίζονται μαθητές με ΔΕΠΥ στη σχολική τάξη, (ε) να εφαρμόζουν στρατηγικές προαγωγής θετικής συμπεριφοράς παιδιών με ΔΕΠΥ και (στ) να αντιλαμβάνονται επιπλέον ζητήματα που αφορούν μαθητές με ΔΕΠΥ, όπως ο ρόλος της οικογένειας, η φαρμακοθεραπεία κλπ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, ειδικούς παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση σε θέματα διαχείρισης μαθητών με ΔΕΠΥ. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α. που εργάζονται με παιδιά και εφήβους με ΔΕΠΥ και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για την αποτελεσματικότερη παιδαγωγική παρέμβαση και υποστήριξή τους, σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες συμπεριφοράς.

Προσκεκλημένη Επιμορφώτρια

Βάσιου Αικατερίνη

Διδάκτωρ Παιδαγωγικής Ψυχολογίας

Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Σχολικής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής

Κόστος Συμμετοχής

Μειωμένη Συμμετοχή: 35€ (Φοιτητές – Άνεργοι)

Για εγγραφές μέχρι 10/05/2018

Κανονική Συμμετοχή: 45€ (Εκπαιδευτικοί, Επαγγελματίες, Ιδιώτες)

Για εγγραφές μέχρι 17/05/2018

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 55€

Για εγγραφές από 11/05/2018 μέχρι την ημέρα διεξαγωγής

Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.