Το δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για το Αθηναϊκό Δράμα και την Αττική Ρητορεία, με θέμα «Μάρτυρες και Μαρτυρία. Συλλογή Πληροφοριών και Λήψη Αποφάσεων στο Αθηναϊκό Δράμα και στην Αττική Ρητορεία-Από την Αρχαιότητα έως το Βυζάντιο» οργανώνει και φιλοξενεί το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης του Αρχαίου Κόσμου (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), το Κέντρο Ρητορείας και Ρητορικής (COR – Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου), και το Eötvös József College, Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης (Ουγγαρία) από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» στην Πανεπιστημιακή Σχολή.

Αυτό το τριήμερο διεθνές συνέδριο, το οποίο συν τοις άλλοις αποσκοπεί να αναδείξει την αξιοσημείωτη και πολυδιάστατη συνεισφορά του Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης στην Καλαμάτα και συνάμα τις ευρείες σχέσεις συνεργασίας του με μια σειρά έγκριτων ερευνητικών κέντρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει ως κεντρικό στόχο να εξετάσει ένα συναρπαστικό και άκρως περίπλοκο θέμα: «Μάρτυρες και Μαρτυρία. Συλλογή Πληροφοριών και Λήψη Αποφάσεων στο Αθηναϊκό Δράμα και στην Αττική Ρητορεία – Από την Αρχαιότητα έως το Βυζάντιο». Κεντρικός ομιλητής για το Αττικό Δράμα θα είναι ο καθηγητές Patrick Finglass από το Πανεπιστήμιο του Bristol της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ για την Αττική ο καθηγητής Michael Gagarin από το Πανεπιστήμιο Austin at Texas των ΗΠΑ.

Στο εν λόγω διεθνές συνέδριο θα συμμετάσχουν μελετητές με εξειδίκευση σε ποικίλες πλευρές του αττικού δράματος και της αττικής ρητορείας, της αρχαίας ελληνικής και βυζαντινής φιλοσοφίας, της πολιτικής και της ανθρωπολογίας.
Κεντρικοί θεματικοί άξονες είναι οι ακόλουθοι: κοινωνική, πολιτική, λογοτεχνική και ηθική θεωρία εν σχέσει προς τη δραματική και ομιλητική τέχνη στην αρχαιότητα και στη χριστιανική εποχή, καθώς επίσης η συλλογή πληροφοριών και η διαδικασία λήψης αποφάσεων στο αθηναϊκό δράμα και την αττική ρητορεία, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη και ηθική.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το http://classrhet-drama.kalamata.uop.gr/second-international-conference-on-drama-and-oratory

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.