Εργαστήριο εικονογράφησης, Σβετλίν

διδάσκει ο Σβετλίν Βασίλεβ

Έναρξη: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 17:30-20:30

Περιγραφή μαθήματος

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα ασχοληθούμε με όλα τα βασικά –και όχι μόνο– θέματα της εικονογράφησης. Θα γνωρίσουμε από κοντά την τέχνη αυτή, περνώντας απ’ όλα τα στάδια της δημιουργίας ενός κάδρου. Θα εμπλουτίσουμε τις απαιτούμενες γνώσεις και ικανότητες, και θα προσεγγίσουμε σφαιρικά κάποια από τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την εικονογράφηση ενός βιβλίου.

Προσέγγιση του κειμένου, επιλογή τεχνικής και στυλ, καλλιτεχνική εκφραστικότητα και προσαρμογή της στο εκάστοτε αναγνωστικό κοινό (όταν απαιτείται), ζητήματα ισορροπίας ανάμεσα στο κείμενο και στην εικονογράφηση είναι μερικά από τα θέματα στα οποία δίνεται έμφαση.

Το σεμινάριο έχει εργαστηριακό χαρακτήρα, με ασκήσεις στον χώρο διεξαγωγής του αλλά και στο σπίτι, και δίνει πρακτικές «απαντήσεις» σε προβληματισμούς και αναζητήσεις των μελλοντικών εικονογράφων.

Αίτηση συμμετοχής θα βρείτε ΕΔΩ

Διάρκεια μαθημάτων: δέκα τρίωρα απογευματινά μαθήματα (30 ώρες διδασκαλίας)

Ημέρα μαθημάτων: Δευτέρα

Δίδακτρα: 340 ευρώ για νέες εγγραφές και 300 ευρώ για φοιτητές, άνεργους και απόφοιτους προηγούμενων κύκλων.

 

Τρόποι πληρωμής

  • Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με επιπλέον έκπτωση 5% (πριν από την έναρξη των μαθημάτων)
  • Σε 2 ισόποσες δόσεις στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (1η δόση πριν από την έναρξη των μαθημάτων – 2η δόση στο 6ο μάθημα)
  • Με πιστωτική κάρτα έως 5 άτοκες δόσεις στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ (εξαιρούνται οι κάρτες American express και Εθνικής).

[Σε περίπτωση κατάθεσης στην τράπεζα παρακαλούμε θερμά στα στοιχεία της κατάθεσης να αναφέρεται το όνομα του συμμετέχοντα στα σεμινάρια και η λέξη «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ».]

ΣΒΕΤΛΙΝ ΒΑΣΙΛΕΒ
Εικονογράφος

Ο Σβετλίν Βασίλεβ γεννήθηκε το 1971 στο Ρούσε της Βουλγαρίας και από το 1997 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Σπούδασε στη Μέση Σχολή Καλών Τεχνών «Τσ. Λαβρένοφ» στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) – Βουλγαρία και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών «Ν. Πάβλοβιτς» στη Σόφια με ειδικότητα στη ζωγραφική.
Έχει εικονογραφήσει τα εξής βιβλία:Το σημάδι των τεσσάρων, Ο επιθεωρητής έρχεται, Αντιγόνη, Οιδίποδας τύραννος, Πίτερ Παν, Ελληνική μυθολογία, τρεις τόμοι, Ο Νίκος και ο λύκος, Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν, Η μετακόμιση, Μόμπι Ντικ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Δον Κιχώτης, Ένας τάρανδος μελένιος, Ταξίδι στο φεγγάρι, Βατραχοποντικοπόλεμος, Ράκης ο σαλιγκαράκης, Ο Πατούχας, Ο Πανταρώτας, και μαζί με την Άντα: Διγενής Ακρίτας, Η Τοσοδούλα, Το λαγούμι, Ο κουτσοφλέβαρος, Το μόνο ταξίδι της ζωής του, Ο Τρομάρας.
Δον Κιχώτης: Ισπανία (550.000 αντίτυπα), Ν. Αμερική, Γαλλία, Κορέα.
Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν: ΗΠΑ, Ν. Αμερική (ισπανική γλώσσα).
Μόμπι Ντικ: Κορέα.
Τοσοδούλα: Κορέα, Ταϊβάν.
Το 2004 τιμήθηκε με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο Δον Κιχώτης και το 2010 με το ΕΒΓΕ και το Χρυσό ΕΒΓΕ εικονογράφησης για το βιβλίο Πίτερ Παν.

Ατομικές εκθέσεις (εικονογράφηση):
2007 «Σχολή Κωστέας-Γείτονας»: Ελληνική μυθολογία, 2.
2006 Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: Δον Κιχώτης.
2005 Παλαιά Ηλεκτρική – Βόλος: Δον Κιχώτης∙ Θέατρο «Χυτήριο» – Αθήνα: Δον Κιχώτης∙Σχολή «Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου»: Δον Κιχώτης Κολλέγιο Αθηνών (Λάτσιο): Δον Κιχώτης∙«Σχολή Μωραΐτη»: Δον Κιχώτης.
Ομαδικές εκθέσεις (εικονογράφηση):
Blue Book Group Exhibition 2009-2010 (Ιράν, Ιαπωνία, Ισπανία, Αργεντινή).
12.9.2004-2.10.2005 “Le immagini della fantasia”, Sarmede, Merate, Roma,Monza,Verona, Trevizo, Siena, Lugano (Ιταλία).
2004 ΕΚΕΒΙ «Ξυπόλητες εικόνες» στην έκθεση βιβλίου στην Μπολόνια, Αθήνα.
2004 ΕΚΕΒΙ «Ξυπόλητες εικόνες», Πάτρα.
2003 Αίθουσα “Millennium”: Τα Ελληνικά.
2003 XIX Biennial of illustrations Bratislava (Σλοβακία).

Link: https://www.ianos.gr/ergastiria-bibliou/ergastirio-eikonografisis.html

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.