Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης λαμβάνει μέρος στην παγκόσμια συμμετοχική ανάγνωση των Μεταμορφώσεων του Οβιδίου, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο των επιστημονικών και πολιτιστικών δράσεων του Λατινο-Eλληνικού Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ (Festival Européen Latin Grec) του Πανεπιστημίου της Λυών (22-25 Μαρτίου 2018).

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου και για μία ώρα ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο θα διαβάσουν σε όποια γλώσσα επιθυμούν αποσπάσματα από τις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου. Έχουν δηλώσει συμμετοχή ομάδες από Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Σλοβενία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ισραήλ, Μπενίν, Νότιο Αφρική, Χονγκ Κογκ, Ταϊβάν, Αυστραλία.

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας θα συμμετάσχει διαβάζοντας σε ελληνικά και λατινικά επιλεγμένες ιστορίες από το σύνολο του έργου. Αναλυτικότερα, θα διαβαστούν οι ιστορίες: Νάρκισσος και Ηχώ, Πύραμος και Θίσβη, Αράχνη, Φιλήμων και Βαυκίς, Ορφέας και Ευρυδίκη, Πυγμαλίων, Αταλάντη και Ιππομένης, Ίφις και Αναξαρέτη.

Η ανάγνωση, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου στην Πανεπιστημιούπολη, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας (Αίθουσα Β΄). Ακριβώς επειδή πρόκειται για συγχρονισμένη εκδήλωση η ανάγνωση θα ξεκινήσει στις 11.00 ώρα Ελλάδας ΑΚΡΙΒΩΣ και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν παρακαλούνται για την έγκαιρη προσέλευσή τους στον χώρο της εκδήλωσης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.