Την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 20.30 ο IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ με την ευκαιρία της επετείου της συμπλήρωσης 120 ετών από τη γέννηση του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, διοργανώνει ένα εικαστικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Ισπανού ποιητή, που υπήρξε για τους Έλληνες ένας οικείος ξένος. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της έκθεσης έχει η Μικρή Άρκτος και την επιμέλεια η Ίρις Κρητικού και θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24).

Παρότι πέρασαν 82 χρόνια από την τόσο άγρια δολοφονία του, ο μύθος του παραμένει ζωντανός στη χώρα μας μέσω του έργου του, που δεν έπαψε να διαβάζεται, να παίζεται και να αγαπιέται από όλες τις γενιές.

Από τα Μάγια της πεταλούδας έως τα Σονέτα του Σκοτεινού έρωτα, το Ντουέντε ( ‘αυτή η μυστήρια δύναμη που όλοι νιώθουμε και κανείς φιλόσοφος δεν κατάφερε να εξηγήσει, το ίδιο το πνεύμα της γης, η ρίζα του πάθους ή το πάθος της ρίζας’ όπως ο ίδιος το μετέφραζε) διέτρεξε και διέσωσε το έργο του Λόρκα αλλά και την ίδια τη ζωή του.

Ο Λόρκα ποιητής, ο Λόρκα θεατρικός συγγραφέας, ο Λόρκα μουσικός, ο Λόρκα ζωγράφος, ο Λόρκα σκηνοθέτης, ο Λόρκα ακτιβιστής, ο Λόρκα αιώνια νέος, ο Λόρκα δολοφονημένος άγρια: κομμάτια όλα της εικόνας και του μύθου του.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Link: https://www.ianos.gr/events/ianos-aithousa-texnis-ta-magia-tis-petaloudas-lorka-ekd.html

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.