Το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Ηρακλείου και το Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας: Ενοχλώντας τις λέξεις οργανώνουν Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα:  Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή στο σχολείο. Κεντρική ομιλήτρια είναι η Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας-εκπαιδευτικός. Αφορμή για τη συζήτηση δίνουν τα βιβλία της Σοφίας Νικολαΐδου: Χορεύουν οι ελέφαντες και Στο τέλος νικάω εγώ που αποτέλεσαν αντικείμενο διδασκαλίας στην Α΄ τάξη του Πειραματικού Λυκείου και αντικείμενο συζήτησης στον Όμιλο Λογοτεχνίας.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018και ώρα 12:30-14:10 στο Αμφιθέατρο του Π.Ε.Κ. Ηρακλείου και είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Στις 19:00 την ίδια μέρα, Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, στο βιβλιοπωλείο ΑΝΑΛΟΓΙΟ (Ρούσου Χούρδου 8), μαθητές του Ομίλου Λογοτεχνίας του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου θα παρουσιάσουν το τελευταίο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου: Στο τέλος νικάω εγώ.

Ηράκλειο, 9 Μαρτίου 2018

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Σ. Νικολαΐδου

Η Σοφία Νικολαΐδου σπούδασε κλασική φιλολογία (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές) και αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας (διδακτορική διατριβή).Έχει διδάξει δημιουργική γραφή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (από την ίδρυσή του το 2008-2013), στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (από την ίδρυσή του το 2015 κ.ε.) κ.ά. Από το 1992 εργάζεται ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Έχει εκδώσει τα βιβλία: “Ξανθιά πατημένη” (διηγήματα, Κέδρος, 1997), “Ο φόβος θα σε βρει και θα ΄σαι μόνος” (διηγήματα, Κέδρος, 1999), “Πλανήτης Πρέσπα” (μυθιστόρημα, Κέδρος, 2002), “Ο μωβ μαέστρος” (μυθιστόρημα, Κέδρος, 2006), “Απόψε δεν έχουμε φίλους” (μυθιστόρημα, Μεταίχμιο, 2010, βραβείο The Athens Prize for Literature περιοδικού (δέ)κατα, 2011), “Χορεύουν οι ελέφαντες” (μυθιστόρημα, Μεταίχμιο, 2012), “Καλά και σήμερα. Το χρονικό του καρκίνου στο δικό μου στήθος (Μεταίχμιο, 2015). Επίσης έχει εκδώσει τις μελέτες: “Διαδίκτυο και διδασκαλία” (Κέδρος, 2001), “Λογοτεχνία και Νέες Τεχνολογίες” (Κέδρος, 2009),”Πώς έρχονται οι λέξεις” (Μεταίχμιο, 2014), “Η δημιουργική γραφή στο σχολείο” (σχεδιασμός-επιμέλεια, Μεταίχμιο, 2015).

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.