ΔΠΜΣ: «Μουσειακές Σπουδές»

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας» του ΕΑΠ, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και το Κοινό Ελληνο-γαλλικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδασκαλία ξένων γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών» του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Angers διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Ενσυναίσθηση και διαπολιτισμική επίγνωση μέσω των θεατρικών πρακτικών».

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση των καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας στην έννοια της ενσυναίσθησης και την ανάπτυξη της διαπολιτισμικής επίγνωσης μέσα από τη χρήση θεατρικών πρακτικών στην τάξη της Γαλλικής ως ξένης Γλώσσας.

Το σεμινάριο αποτελείται από δυο κεντρικά βιωματικά εργαστήρια με εισηγητές την Joëlle ADEN, καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Διδακτικής του Πανεπιστημίου Paris-Est Créteil, και τον Éric CÉNAT, σκηνοθέτη, ηθοποιό και καλλιτεχνικό διευθυντή του Théâtre de l’Imprévu.

To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 (12.00-19.30), στην Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου) και απευθύνεται σε καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.