Το Σχολικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι μαθητές και περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό από παιδαγωγική άποψη γιατί επηρεάζει τις μαθησιακές διαδικασίες, αλλά επιπλέον επιδρά και στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς τους, της  κοινωνικής τους ωρίμανσης καθώς και της αισθητικής τους καλλιέργειας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων με την ενεργό συμμετοχή   των μαθητών  και σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/μιας Εκπ/σης και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησε την Τετάρτη 28-02-2018 στον αύλειο χώρο του σχολείου μια σειρά δράσεων που  συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός ευχάριστου και δημιουργικού περιβάλλοντος μάθησης καθώς και στην καλλιέργεια θετικών στάσεων και συμπεριφορών σε θέματα που άπτονται της σχολικής και κοινωνικής ζωής των μαθητών.

Συγκεκριμένα οι μαθητές δημιούργησαν καλαίσθητα γκράφιτι στο κτίριο του σχολείου, τοποθέτησαν στον αύλειο χώρο κάδους ανακύκλωσης – κομποστοποίησης που μας παρείχε ο Δήμος Ηρακλείου, έκαναν λειτουργικό  το χώρο των αθλητικών δραστηριοτήτων, αξιοποίησαν νέα αλλά και  χρησιμοποιημένα υλικά για την προστασία και καλαισθησία δέντρων και φυτών του σχολείου καθώς και τη συντήρηση – βελτίωση  των εξωτερικών καθισμάτων του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης και το Δήμου Ηρακλείου, που με τη στήριξη τους, η σχολική κοινότητα του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου, κατάφερε να υποδεχτεί την Άνοιξη σε ένα αισθητικά καλύτερο  Σχολικό Περιβάλλον.

Ο Δ/ντής

Δημήτρης Αγαπάκης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.