Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ηρακλείου, με την υποστήριξη των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, διοργανώνει

Θεατρική Εσπερίδα με θέμα: Για το σχολικό θέατρο, από το κείμενο στη σκηνή, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, ώρα 17:00-19:00, στην Αίθουσα Ο. Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγ. Δημήτριο). «Το σχολικό θέατρο, ως ειδολογικά διαφορετική έκφραση, διαθέτει αυτόνομα χαρακτηριστικά, υφολογικές και εννοιολογικές ιδιαιτερότητες που το αναδεικνύουν σε μοναδική ανάμεσα στις υπόλοιπες κατηγορίες θεάτρου, τόσο ως προς τις δραματουργικές προϋποθέσεις, όσο και ως προς τις σκηνικές συνισταμένες και τις προσληπτικές συνθήκες της» (Γραμματάς, 1992).

Η Εσπερίδα είναι ανοικτή στο κοινό.

Πρόγραμμα

16:45-17:00   Προσέλευση

17:00-17:45 «Εκπαίδευση και Θέατρο: Αναζητώντας το ‘κατάλληλο’  θεατρικό  έργο», Αγγελική Ζαχαράτου, εκπαιδευτικός ΠΕ06, DEA Θεατρικών Σπουδών-Paris III, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ηρακλείου.

17:45-18:30 «Το σχολικό θέατρο επί σκηνής: σκηνοθεσία, ενδυματολογία, φωτισμός», Γιώργος Αντωνάκης, σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δ. Ηρακλείου.

18:30-19:00    Κλείσιμο Εσπερίδας: συζήτηση με το κοινό.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Γ. Αντωνάκη

Ο Γιώργος Αντωνάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Σπούδασε Θέατρο στην Αθήνα (΄71-΄74).  Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με το Εθνικό Θέατρο, με τους θιάσους Καρέζη–Καζάκου, Φέρτη–Καλογεροπούλου, Έλσας Βεργή, Μίνου Βολανάκη, κ.ά.
Το 1981 πηγαίνει στη Ν. Υόρκη όπου συνεργάζεται, ως υπεύθυνος του τμήματος Θεάτρου και Νεολαίας, με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και περιοδεύει με θεατρικές και άλλες παραστάσεις σε πολλές Ελληνικές κοινότητες της Αμερικής. Το 1983 επιστρέφει στο Ηράκλειο. Δημιουργεί το «ΚΑΦΕΘΕΑΤΡΟ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» (΄83-΄90). Έχει τιμηθεί το 1983 με τον Α΄ Κρατικό Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου από τη Μελίνα Μερκούρη για το έργο του «Το τελευταίο τραγούδι», καθώς επίσης και σε πολλούς Παγκρήτιους Λογοτεχνικούς και Θεατρικούς Διαγωνισμούς. Έχει σκηνοθετήσει δεκάδες παραστάσεις. Μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου (1991-2007), υπεύθυνος επιμόρφωσης θεάτρου (ΝΕΛΕ Ηρακλείου ΄91-΄92), υπεύθυνος θεατρικού εργαστηρίου Δ. Ηρακλείου (΄93-΄94), μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, σκηνοθέτης  και ιδρυτικό  μέλος της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης (από το 1983 μέχρι σήμερα), σκηνοθέτης  της  θεατρικής  ομάδας  των  Δημοσιογράφων  Ηρακλείου (από το 2007 μέχρι σήμερα). Από το 1995 αναλαμβάνει τα θέματα Νεολαίας και Πολιτισμού του Δ. Ηρακλείου (Πολύκεντρο Νεολαίας, «Πολιτιστικοί Αγώνες», Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Δήμου: «Ηράκλειο – Καλοκαίρι».

 

Για την καλύτερη οργάνωση της Εσπερίδας παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο https://goo.gl/forms/LhLVGzdYvn6OX1e12 (Δεν θα γίνει ανάρτηση ονομάτων).

 

Παρακαλούνται οι κκ. Διευθυντές/ντριες για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών των σχολείων τους.

 

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων             Ο Διευθυντής της ΔΕ Ηρακλείου

        Αγγελική Ζαχαράτου                                               Νικόλαος Γιγουρτάκης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.