Στον Τύρναβο (γενέτειρα του Αχιλλέα Τζάρτζανου) στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί το Γλωσσολογικό Συνέδριο «Τζαρτζάνεια 2018», το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Λάρισας, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου και τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα «Τζαρτζάνεια» είναι μια συνάντηση γλωσσολογικού προσανατολισμού, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2006, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πέντε συνέδρια στα οποία συμμετείχαν ομιλητές μετά από πρόσκληση (2006, 2008, 2010) ή μετά από διαδικασία κρίσης των περιλήψεων (2012, 2015).

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι:

Πολυγραμματισμοί στην εκπαίδευση: από τη θεωρία στην πράξη

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι, αποτίοντας φόρο τιμής στον Αχιλλέα Τζάρτζανο, να φέρουν σε επαφή ενδιαφερόμενα μέλη της ερευνητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας δημιουργώντας συνθήκες για γόνιμο επιστημονικό διάλογο, ώστε να συζητηθούν διαστάσεις των πολυγραμματισμών και μάλιστα στην σχολική πράξη όπως αυτή αρδεύεται από την επιστημονική θεωρία.

Απολαμβάνοντας της πλήρους αποδοχής από τη γλωσσολογική κοινότητα και τον επιστημονικό κόσμο των γραμμάτων, φιλοδοξία των διοργανωτών είναι τα 6α «Τζαρτζάνεια» να αναδειχθούν σε ένα διήμερο συνέδριο υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου. Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στις προηγούμενες διοργανώσεις, φέτος η Πρόσκληση υποβολής Περιλήψεων προβλέπει εκτός από τις παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών και σύντομες εισηγήσεις για την παρουσίαση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών (σχεδίων εργασίας (project), διδακτικών σεναρίων, ερευνητικών εργασιών) από εκπαιδευτικούς, αλλά και την υλοποίηση θεματικών συμποσίων στα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν περισσότερο συμμετέχοντας με παρεμβάσεις και ερωτήσεις προς τους εισηγητές.

Η ενημέρωση για τα 6α Τζαρτζάνεια – Πολυγραμματισμοί στην εκπαίδευση: από τη θεωρία στην πράξη, θα γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του συνεδρίου https://sites.google.com/view/tzartzaneia18

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.