Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο πλαίσιο της έκθεσης που παρουσιάζει από τις 12 Φεβρουαρίου 2018

στον εκθεσιακό του χώρο (Βασ. Σοφίας 11 – είσοδος από οδό Σέκερη), με τίτλο «Τό θέμα εἶναι τώρα τί λές: Η ζωή και το έργο του Μανόλη Αναγνωστάκη», διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων για εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιδιώκοντας τον αναστοχασμό γύρω από την παρουσίαση του έργου του ποιητή στη διδακτική πράξη.

Το έργο και η προσωπικότητα του Μανόλη Αναγνωστάκη, ο οποίος με την εν γένει πνευματική και κοινωνική δράση του συνύφανε με τρόπο μοναδικό την ιστορία και την ατομική ύπαρξη, την ποιητική και την πολιτική ηθική, τον πολιτισμό και την πολιτική, συμπορεύονται εμβληματικά με αυτό που αποτελεί τη βαθύτερη και πιο ουσιαστική πλευρά όλων των δράσεων του Ιδρύματος της Βουλής: την ανάδειξη των διαλεκτικών σχέσεων ανάμεσα στην πολιτική και τον πολιτισμό.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, και θα έχει τίτλο «Ένα απόγευμα στην έκθεση για τον Μανόλη Αναγνωστάκη, με εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από την ξενάγηση στην έκθεση του Ιδρύματος, η καθηγήτρια Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της έκθεσης, θα συζητήσει για τον ποιητή, την προσωπικότητα και το έργο του, συμβάλλοντας στον ευρύτερο προβληματισμό για τη διδασκαλία των ποιημάτων του στις σχολικές τάξεις. Στη συζήτηση θα συμβάλουν και εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με παρεμβάσεις βασισμένες στην εμπειρία της καθημερινής σχολικής πράξης.
Στην εκδήλωση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι και όσες εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, επικοινωνώντας καθημερινά, από τις 9:00 έως τις 16:00, με τον Τομέα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος (τηλ. 210 3735246). Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας και η εκδήλωση θα επαναληφθεί σε περίπτωση που υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον.
Ενημέρωση για τις επόμενες εκδηλώσεις αυτού του κύκλου θα υπάρξει σύντομα μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος, καθώς και της σελίδας του Ιδρύματος στο facebook: www.facebook.com/idrimavoulis.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.