Γενική Περιγραφή

Η εφηβεία είναι μια περίοδος-‘κλειδί’ στη ζωή κάθε ατόμου, κατά την οποία συχνά προκαλούνται εντάσεις ανάμεσα στους εφήβους και τους ενηλίκους. Οι γονείς καθώς και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αποδείξουν τις προθέσεις τους, ούτως ώστε να αναγνωριστούν ως φιλικοί παρά να απορριφθούν ως αντίδικοι. Τα θέματα που απασχολούν τους εφήβους και κατά συνέπεια και τους γονείς τους ποικίλλουν ανάλογα με τη δομή και τα χαρακτηριστικά της κάθε οικογένειας και είναι πραγματικά ανεξάντλητα: επιθετικότητα, αποκλίνουσα ή/και παραβατική συμπεριφορά, αθέτηση οικογενειακών κανόνων, διαταραχές στην πρόσληψη τροφής και παραίτηση από τις μαθησιακές υποχρεώσεις. Σε κάθε περίπτωση, το κλειδί της επιτυχίας των γονέων είναι να διαφυλάξουν την ποιότητα της ψυχικής επαφής και της επικοινωνίας.

Στόχος Επιμόρφωσης

Στόχος της συγκεκριμένης επιμόρφωσης είναι αρχικά να περιγραφούν αναλυτικά τα ορόσημα της εφηβείας μέσα από τη σωματική ανάπτυξη που παρατηρείται στη διάρκειά της καθώς και το πώς μεγαλώνει ο έφηβος. Επίσης, θα γίνει αναφορά στην ενθάρρυνση του εφήβου και ειδικότερα στην καλλιέργεια της αίσθησης ότι αξίζει καθώς και στην ανάπτυξη αποτελεσματικής επικοινωνίας μαζί του. Τέλος, θα περιγραφεί αναλυτικά η διαχείριση ειδικών προβλημάτων των εφήβων, όπως το ψέμα, το κλέψιμο, ο θυμός και η βία κλπ

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, σε ειδικούς ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση των θεμάτων της εφηβείας. Επίσης, απευθύνεται σε γονείς που θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τα θέματα που παρουσιάζονται στην εφηβική ηλικία και ειδικότερα τη συσχέτιση της αποκλίνουσας συμπεριφοράς με την εφηβεία καθώς και να μάθουν πώς οι ίδιοι μπορούν να λάβουν έναν πιο υποστηρικτικό και καθοδηγητικό ρόλο.

Προσκεκλημένη Επιμορφώτρια

Παρασκευή Θεοφίλου

Κόστος Συμμετοχής

35€  Για εγγραφές μέχρι 22/03/2018

Σάββατο 24 Μαρτίου | ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.