Σας πληροφορούμε ότι, ο Δήμος Καλαβρύτων προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης για εικοστή τέταρτη συνεχή χρονιά, με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα», τιμώντας τον προικισμένο λογοτέχνη και μαχόμενο επιστήμονα. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ, όλης της Χώρας, στους μαθητές σχολείων της Κύπρου καθώς και στους φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Το θέμα του διαγωνισμού θα είναι σχετικό με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Καλαβρύτων, στην κ. Γιώτα Μιχαλοπούλου, στο τηλ: 26923—60403 ή στο Εmail: [email protected]

Συνημμένα, σας αποστέλλουμε την Προκήρυξη του Διαγωνισμού στην οποία αναφέρεται ο τρόπος διεξαγωγής του και τα βραβεία — έπαθλα, που θα δοθούν.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε (και μέσω του www.sch.gr) τα Σχολεία, τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας, καθώς και εκείνα της Κύπρου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Μαρτυρικής Πόλης
Καλαβρύτων προκηρύσσει το διαγωνισμό
“ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ” για το καλύτερο λυρικό ποίημα, εμπνευσμένο από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Για την Α’/θμια και Β’/θμια Εκπαίδευση τα ποιήματα θα επιλέξουν οι διδάσκοντες φιλόλογοι και δάσκαλοι, (αυστηρά) ένα από κάθε Σχολείο και θα τα υποβάλλουν στο Δήμο Καλαβρύτων, σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης. Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα ποιήματα να αποσταλούν απευθείας στο Δήμο Καλαβρύτων.

Αρμόδια Επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τα ποιήματα. Η επίδοση των Βραβείων θα γίνει στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, σε επίσημη τελετή, στις 13 Δεκεμβρίου 2018, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

  1. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό μέχρι δύο διαδοχικές χρονιές έχουν οι μαθητές – φοιτητές όλων των όπου γης δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι. παντού όπου διδάσκεται η Ελληνική Γλώσσα,
  2. Τα ποιήματα να είναι σε πέντε [5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα και να περιέχονται στο Δήμο Καλαβρύτων έως 30 Ιουνίου 2018 (Διεύθυνση: Ευσ. Κηπουργού 6, 250 01 Καλάβρυτα)
  3. Γιαναεξασφαλίζεταιηανωνυμία,τοποίημαπρέπειναφέρειμιασυνθηματική επιγραφή ή Ψευδώνυμο, ενώ το ονοματεπώνυμο του μαθητή, του διδάξαντος, καθώς και η διεύθυνση του σχολείου να αναγράφονται σε σημείωμα εσώκλειστο σε φάκελο αδιαφανή, καλά σφραγισμένο και συρραμμένο στο ποίημα.
  4. Ο Δήμος Καλαβρύτων μπορεί να απονείμει αντί βραβείου, έπαινο ή εύφημη μνεία.

ΒΡΑΒΕΙΑ

  1. Τέσσερα (4) βραβεία, ένα για το Δημοτικό, ένα για το Γυμνάσιο, ένα για το Λύκειο και ένα για Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. – με έπαθλο 500 ευρώ για το καθένα – στο μαθητή-φοιτητή ή μαθήτρια-φοιτήτρια που έγραψε το καλύτερο ποίημα.
  2. Οκτώ (8) επαίνους, δύο για το Δημοτικό, δύο για το Γυμνάσιο, δύο για το Λύκειο και δύο για Α.Ε.Ι.-Τ.Ε,Ι., με έπαθλο 300 ευρώ για τον καθένα.
  3. Εύφημη μνεία ευδόκιμης διδασκαλίας στο φιλόλογο καθηγητή ή δάσκαλο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.