Το Π.Μ.Σ. «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» ξεκίνησε πριν 14 χρόνια ως μια δημιουργική πλατφόρμα παραγωγής και φιλοξενίας του διαμορφούμενου νέου επιστημονικού λόγου και προβολής καινοτόμων δράσεων σχετικά με την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού σχεδιασμού.

Έχει διοργανώσει, ήδη, 9 ετήσιες επιστημονικές διεθνείς διημερίδες αναπτύσσοντας ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών/ισσών, με έμφαση στην ολιστική και συστημική ματιά της κοινωνίας και των φαινομένων της, αποφεύγοντας, κατά το δυνατό, τον εκλεκτικισμό, τον αναγωγισμό και τις στερεότυπες αποσιωπήσεις.

Δέκα χρόνια μετά προχωράμε σε μια επιστημονική, αλλά και ακαδημαϊκή αποτίμηση όλων αυτών των προσπαθειών. Αυτό τον απολογισμό επιθυμεί να υπηρετήσει η επετειακή διημερίδα, απαντώντας στα ερωτήματα: πού βρισκόμαστε επιστημονικά και πρακτικά, τι κερδίσαμε ως δομή, ως διαδικασία και ως θεσμός, αλλά και ως πρόσωπα, επαγγελματίες και ερευνητές από αυτή την προσπάθεια., όπως και ποια ήταν, εν τέλει, η συμβολή του εν λόγω Π.Μ.Σ. σε θεωρητικό, πρακτικό αλλά και εκπαιδευτικο-πολιτικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται η 10η κατά σειρά και επετειακή επιστημονική συνάντηση εκπαιδευτικού σχεδιασμού με θέμα «Η Πολυπλοκότητα στο Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Μονάδων» την 18η και 19η Μαΐου 2018 στη Ρόδο, με στόχο την εμβάθυνση στις παρακάτω σύνθετες μεταβλητές:

·         Πολυπλοκότητα, οι εκφάνσεις της και η διαχείρισή της στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό

·         Διεπιστημονική Προσέγγιση στον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό

·         Ψηφιακότητα στην Αναπαράσταση της Γνώσης στην Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Μονάδων

·         Ερμηνευτική και Εκτελεστική Οντολογία της Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων

Η διεθνής διημερίδα απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης όλων των επιπέδων και όλων των τύπων, σε απόφοιτες/ους και φοιτήτριες/τές του συγκεκριμένου Π.Μ.Σ., αλλά και στο σύνολο των ενδιαφερόμενων/μένων φοιτητών/τριών, εκπαιδευτικών και στελεχών της Εκπαίδευσης.

Δείτε την πρώτη Ανακοίνωση το Αρχικό Πρόγραμμα

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλες/όλους τις/τους φοιτήτριες/τές του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. (προπτυχιακές/ούς και μεταπτυχιακές/ούς και υποψήφιους διδάκτορες/ισσες).

Το κόστος συμμετοχής είναι  €40  και για τις/τους φοιτήτριες/τές €10 (Δελτίο εγγραφής)

Στο ποσό εγγραφής περιλαμβάνονται:

·         φάκελος και γραφική ύλη

·         καφές και εδέσματα κατά τα διαλείμματα των εργασιών της διημερίδας

·         βεβαίωση συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες στο http://pms-msaem-conference.gr/models/index.php/m-synedria-ekdilosis

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.