Π.Ε.Φ. : Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Σε σχέση με τη νομοθετική λειτουργία του υπουργείου, είχατε πει τον περασμένο Δεκέμβριο για μία νέα πρόβλεψη στις μετεγγραφές των φοιτητών,

που θα αφορά αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Πότε περιμένουμε να το δούμε ως νομοθετική ρύθμιση; Υπάρχει περίπτωση να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής;

Όντως, θα το δούμε τώρα, στο νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις μελέτες των υποπεριπτώσεων. Η γενική γραμμή θα είναι ότι για τις περισσότερες οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά τους, θα προσπαθήσουμε να σπουδάζουν σε μία πόλη, ώστε να μη συντηρούν πάνω από ένα σπίτι εκτός από αυτό που μένουν. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με πολύ χαμηλό εισόδημα, εμείς θα νομοθετήσουμε τη δυνατότητα τα παιδιά αυτά να έρχονται εκεί που είναι οι γονείς τους. Τώρα, στην περίπτωση που εκεί που είναι οι γονείς, να μην υπάρχουν πανεπιστήμια, θα φροντίσουμε να πάνε σε μια τρίτη πόλη. Δηλαδή, να είναι σε μία πόλη μαζί και να αυξήσουμε το στεγαστικό επίδομα που ήδη παίρνουν αυτά τα παιδιά.

Η εφαρμογή αυτής της ρύθμισης θα ισχύσει άμεσα;

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα, οπότε θα ανοίξει άμεσα και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής από αυτό το εξάμηνο.

Από τη συνέντευξη του κ Γαβρόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.