1. Γενική Περιγραφή

Είναι  δεδομένο ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός μαθητών στο φάσμα του αυτισμού βρίσκεται κάθε χρόνο στις τάξεις των σχολείων τόσο της ειδικής όσο και της γενικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές αυτοί δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις συνήθεις μεθόδους διδασκαλίας και να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον εκπαιδευτικό υλικό. Είναι λοιπόν σημαντικό όσοι εμπλέκονται στην εκπαίδευση αυτών των μαθητών να μπορούν να τροποποιούν και να κατασκευάζουν εκπαιδευτικό υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Στόχος Επιμόρφωσης

 Στόχος λοιπόν της επιμόρφωσης είναι η κατανόηση από τους επιμορφούμενους:

–    των  βασικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένα άτομο στο φάσμα του αυτισμού και πως αυτές επηρεάζουν την μάθηση.

–    της σημασίας της άτυπης αξιολόγησης για την επιλογή εκπαιδευτικών στόχων και την κατάρτιση εξατομικευμένου προγράμματος για κάθε μαθητή με αυτισμό.

–    της ανάγκης δόμησης και οργάνωσης της τάξης

–    της χρησιμότητας του ατομικού ημερήσιου προγράμματος

–    της χρησιμότητας του ατομικού συστήματος εργασίας

–    της προσαρμογής του τρόπου διδασκαλίας

–    της διαχείρισης και τροποποίησης συμπεριφοράς

–    της δημιουργίας και χρήσης κοινωνικών ιστοριών

–    της αναγκαιότητας χρήσης εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού για την υποστήριξη μαθητών στο φάσμα του αυτισμού στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον και πιο ειδικά:

  • Βήμα προς βήμα κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού
  • Χρήση διαφόρων υλικών, προκειμένου να πετύχουμε τους εκπαιδευτικούς στόχους που θέτουμε μετά την αξιολόγηση του κάθε μαθητή.
  • Ενδεικτική παρουσίαση τροποποιημένων μαθημάτων των σχολικών εγχειριδίων σύμφωνα με τις αρχές της δομημένης εκπαίδευσης

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς και δασκάλους, σχολείων γενικής εκπαίδευσης, ειδικών σχολείων, τμημάτων ένταξης, παράλληλης στήριξης. Επίσης σε Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγους καθώς και φοιτητές των παραπάνω τμημάτων και γενικότερα σε όλους όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και αναζητούν πρακτικούς τρόπους ώστε να  υποστηρίξουν με τον πιο αποδοτικό τρόπο μαθητές στο φάσμα του αυτισμού.

Κόστος Συμμετοχής

Μειωμένη Συμμετοχή: 35€ (Φοιτητές – Άνεργοι)

Για εγγραφές μέχρι 29/03/2018

Κανονική Συμμετοχή: 45€ (Εκπαιδευτικοί, Επαγγελματίες, Ιδιώτες)

Για εγγραφές μέχρι 29/03/2018

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 55€

Για εγγραφές από 30/03/2018 μέχρι την ημέρα διεξαγωγής

Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας

Σάββατο 31 Μαρτίου | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.