Γενική Περιγραφή

Το σεμινάριο αυτό αφορά στην -όπως συνηθίζεται να ονομάζεται- «Εκπαίδευση Προσφύγων»  αλλά κυρίως αναφέρεται στην ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου παιδαγωγικής σκέψης που θέτει στο επίκεντρο το παιδί και την δυναμική του και διέπεται από τις αρχές της συμπερίληψης.  Ειδικότερα θέτει στην εκπαιδευτική κοινότητα τον ευρύτερο προβληματισμό  για τις σημερινές ανάγκες των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών,  παρέχοντας παράλληλα στους συμμετέχοντες  την μεθοδολογία και τα εργαλεία που θα βοηθήσουν στην δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου το οποίο ανταποκρίνεται στην διαφορετικότητα,  χαρακτηρίζεται από ψυχικά ανθεκτικές τάξεις και θυμίζει σε όλους μας ποιός είναι  πραγματικά ο ρόλος του σχολείου

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, παιδαγωγούς, σχολικούς συμβούλους, υπεύθυνους προγραμμάτων και εκπαιδευτικής πολιτικής που θέλουν να γνωρίσουν περισσότερα σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να ανταποκριθούν στην διαρκώς  μεταβαλλόμενη εικόνα της εκπαίδευσης προσφύγων αλλά και στην σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα εν γένει. Ακόμα, σε όσους φοιτητές παιδαγωγικών σχολών και Ψυχολογίας επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με μια ολιστική προσέγγιση της σύγχρονης εκπαίδευσης. Κυρίως απευθύνεται σε όλους εκείνους που βιώνουν καθημερινά την αλήθεια της σχολικής τάξης δουλεύοντας με παιδιά κάθε μέρα, δίνοντας έναν αγώνα, πολλές φορές άνισο, με αγάπη και σεβασμό για το έργο τους και το ίδιο το παιδί.

Προσκεκλημένη Επιμορφώτρια
Μαργαρίτα Μανσόλα Dip.Ed. M.A.

Εκπαιδευτικός- Εκπαιδευτική Ψυχολόγος CPsychol

Διδάσκουσα και υπεύθυνη Αγγλόφωνου Προγράμματος σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων

 

Κόστος Συμμετοχής

Μειωμένη Συμμετοχή: 45€ (Φοιτητές – Άνεργοι)

Για εγγραφές μέχρι 08/03/2018

Κανονική Συμμετοχή: 55€ (Εκπαιδευτικοί, Επαγγελματίες, Ιδιώτες)

Για εγγραφές μέχρι 08/03/2018

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 65€

Για εγγραφές από 08/03/2018 μέχρι την ημέρα διεξαγωγής

Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας

Σάββατο 10 Μαρτίου | ΑΘΗΝΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.