Εγκαινιάστηκε χθές, 07.02.2018, από τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη η έκθεση με έργα μαθητών των ΕΠΑ.Λ. από όλους τους τομείς με τίτλο «Το ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί».

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, προσπάθεια που, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην ομιλία του, περιλαμβάνει τους εξής 4 στόχους:

  1. την αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών των ΕΠΑ.Λ., ώστε να παρέχουν παράλληλα με την ειδίκευση τη γενική παιδεία που είναι απαραίτητη στην σύγχρονη πραγματικότητα,
  2. την υποστήριξη των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. κατά την εκπαιδευτική διαδικασία με την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.», ώστε ο κάθε μαθητής να μπορεί να επιτύχει τους στόχους του και η Επαγγελματική Εκπαίδευση να καταστεί πρώτη επιλογή,
  3. την ομαλή ένταξη των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ. στην αγορά εργασίας με την καθιέρωση του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας και
  4. την εξασφάλιση του δικαιώματος στους αποφοίτους να συνεχίσουν τις σπουδές του και στα Πανεπιστήμια.

Στην έναρξη των εγκαινίων απηύθυναν χαιρετισμό η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Ελένη Γιαννακοπούλου και οι πρόεδροι της ΣΤΑ.ΣΥ. Σταύρος Στεφόπουλος και του Ο.Α.Σ.Α. Αναστάσιος Ταστάνης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης, Τάσος Πρατσόλης, Δημήτρης Ρίζος και Χρυσούλα Κατσαβριά, καθώς και αντιπροσωπεία του κόμματος των ΑΝΕΛ. Παρόντες ήταν επίσης οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Μπ. Λόντος, Π. Ανανιάδης, Π. Κεραμάρης, Κ. Κωσταντόπουλος, Α. Φωτεινού, Ε. Αναστασοπούλου, Κ. Γκούσης, Κ. Γιαννόπουλος, Χ. Δημητρίου, Π. Πετρόπουλος, Α. Καλάργαλης, Β. Καραγιάννης και Γ. Τερζάκης, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής Ι. Ψίνα, Α. Φαλούκας, Θ. Αλεξόπουλος, Α. Βαρελάς, Στ. Καπέλλας, Ν. Μουμούρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Πέτρος Δαμιανός, η Διευθύντρια Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Νατάσσα Σακκά, ο πρόεδρος της Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε. Γ. Σαριδάκης, η πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Καθηγήτρια Ε.Παπαδοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του ΙΕΠ Π. Χαραμής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Θ. Παπαδόπουλο, ενώ εντυπωσιακή ήταν η μεγάλη προσέλευση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.