Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα Η Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών στην Εκπαιδευτική Πράξη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο των επιστημονικών όσο και των φιλολογικών μαθημάτων. Επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Επιστήμης του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, Μανώλης Πατηνιώτης.

Το σεμινάριο θα διενεργηθεί σε επτά 3ώρες συναντήσεις από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάρτιο 2018 και στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση βασικών θεμάτων από την ιστορία και τη φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας, καθώς και του τρόπου με τον οποίο αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν στη διδακτική πράξη.

Κάθε συνάντηση αρθρώνεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιάζεται ένα θεωρητικό ζήτημα και θα ακολουθεί συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιάζονται μία ή περισσότερες εκπαιδευτικές εφαρμογές, οι οποίες θα έχουν εργαστηριακό χαρακτήρα. Οι εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους και τη γνώση των πρακτικών προβλημάτων της διδασκαλίας για να σχεδιάσουν μαζί με τους εισηγητές πρότυπα μαθήματα, διδακτικά εργαλεία ή εκπαιδευτικές στρατηγικές που θα μπορούν να υποβοηθήσουν τη διδασκαλία και να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ζητήματα που θέτει η σύγχρονη τεχνοεπιστήμη.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη επί των οδών Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, στον Πειραιά.

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής εδώ: https://goo.gl/forms/sN7jIlzLn9Ji60xV2

Αιτήσεις συμμετοχής έως και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Κόστος συμμετοχής: 50€

Προεγγραφή: 30€ (έως και την Τρίτη 6 Φεβρουάριου 2018)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: IBAN GR56 0260 2460 0000 3020 0244 833, τράπεζα EUROBANK

Εάν επιθυμείτε να καταβάλετε το ποσό της συμμετοχής μέσω τραπεζικής κατάθεσης, παρακαλούμε στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράψετε τον τίτλο του σεμιναρίου και το όνομά σας.

Υλικό

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.