Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α

και ο εικαστικός – συγγραφέας Βασίλης Ψαρράς σας προσκαλούν

στην παρουσίαση της πρώτης του ποιητικής συλλογής

με τίτλο «Τούνδρα», συντροφιά με 4 εκλεκτούς ομιλητές!

Ακολουθώντας την εννοιολογική συνέχεια των εικαστικών του έργων – έναν συνδυασμό βίντεο-τέχνης, performance και εγκαταστάσεων –

καθώς και της ερευνητικής/ακαδημαϊκής του πορείας, ο Βασίλης Ψαρράς παρουσιάζει την πρώτη του συγγραφική δουλειά.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στα κεντρικά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα (Πολιτεία, IANOS,Πρωτοπορία, Ευριπίδης, Public), στις κεντρικές πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

 καθώς και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στο Αίγιο (Σύγχρονη Σκέψη), την Πάτρα (Παπαβασιλείου, Πολύεδρο), την Κέρκυρα (Πλους) καθώς και online.

Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο 2017 με πρώτη εμφάνιση το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου του Ζαππείου και πρωτοπαρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίτιον στην Αθήνα.

| ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ |

Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου ‘Αλέκος Μέγαρης’ | ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α | Νικολάου Πλαστήρα 19 και Καννελοπουλου, Αίγιο.

| ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ |

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, 18.30 (είσοδος δωρεάν)

Ο Βασίλης Ψαρράς (1985) είναι εικαστικός και διδάσκει στο Τµήµα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστηµίου. Παράλληλα, εργάζεται στο ίδιο Τµήµα ως µεταδιδακτορικός ερευνητής (υπότροφος ΙΚΥ) στη διακαλλιτεχνική σύνδεση Σύγχρονης Τέχνης και Γεω-Ανθρωπιστικών Σπουδών.
Είναι διδάκτωρ του Goldsmiths του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου (υπότροφος της AHRC) µε σπουδές στις οπτικοακουστικές τέχνες (Ιόνιο Πανεπιστήµιο) και µεταπτυχιακές σπουδές στις ψηφιακές τέχνες (University of the Arts London). Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάδειξη ενός υβριδικού flaneur της πόλης του 21ου αιώνα, ερευνώντας ζητήµατα περιπατητικής πράξης, αισθήσεων, συναισθήµατος και ενσωµατωµένων τεχνολογιών.
Η καλλιτεχνική του πράξη προσεγγίζεται µέσα από εικαστικές εγκαταστάσεις, περιπατητικές performances, βίντεο τέχνη, µουσική και ποίηση και εµπνέεται από την ποιητική και πολιτική πτυχή της αστικής εµπειρίας. Έχει συµµετάσχει σε περισσότερες από 60 εκθέσεις και φεστιβάλ τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ευρώπη, Αµερική, Αυστραλία), οµαδικές εκθέσεις (Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών Ιδρύµατος Ωνάση, Μουσείο Μπενάκη, ROOMS2013, Something Human UK, Washington Experimental Media) και πολιτιστικούς οργανισµούς (Royal Academy of Arts 2010, Storefront for Art & Architecture).
Η διεπιστηµονική του έρευνα συναντάται στην σύνδεση σύγχρονης τέχνης, αστικών σπουδών και media arts καθώς επίσης έχει παρουσιαστεί και σε µια σειρά από διεθνή επιστηµονικά περιοδικά και συνέδρια.
Είναι µουσικός και συνθέτης ambient µουσικής. Η “Τούνδρα” αποτελεί την πρώτη του ποιητική συλλογή.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.