Αξιοποίηση και εφαρμογή του Δράματος & του θεάτρου στην διδασκαλία και την ειδική αγωγή

Κυριακή 1 Απριλίου | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

  1. Γενική Περιγραφή

Το σεμινάριο για  την αξιοποίηση του Δράματος & του θεάτρου στη διδασκαλία και στην ειδική αγωγή, αποτελεί μια θεωρητική αλλά και βιωματική προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο οι τέχνες μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο και να λειτουργήσει ως συμπληρωματικό θεραπευτικό μέσο στους χώρους της εκπαίδευσης. Η χρήση της μεθόδου σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες έκφρασης έχει αποδειχτεί ότι βοηθά στην ενδυνάμωση τους, στην ανάπτυξη των κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους και στην ενθάρρυνση της λειτουργικότητας τους. Η συμμετοχή των παιδιών και των εφήβων σε ομαδικές διαδικασίες και η συμμετοχή τους σε θεατρικές ασκήσεις ενισχύουν την αυτοπεποίθηση  και την αυτοεκτίμηση τους.  Επίσης, αντιλαμβάνονται καλύτερα τις συγκρούσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εαν πάρουν απόσταση από αυτές μέσω του θεάτρου.

Στόχος Επιμόρφωσης

 Το σεμινάριο στοχεύει σε μια πρώτη επαφή των συμμετεχόντων με τη δραμα-θεατρική προσέγγιση, στην ενημέρωση τους για τα ωφέλη της μεθόδου στην εκπαιδευτική διαδικασία γενικότερα αλλά και ειδικότερα στην ειδική αγωγή. Επίσης, αναλυτικά θα δοθούν οι πληροφορίες για τις προυποθέσεις που απαιτούνται ώστε να συμπεριλάβει κάποιος εκπαιδευτικος ή ειδικός ψυχικής υγείας το Δράμα στην εργασία του, ποια εφόδια είναι απαραίτητο να έχει ώστε να κάνει σωστή χρήση αλλά και σε ποιους πληθυσμούς ενδείκνυται. Επίσης, στόχος του σεμιναρίου αποτελεί η γνωριμία των συμμετεχόντων όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο αλλά κυρίως σε βιωματικό έτσι ώστε να κατανοήσουν τη μέθοδο καλύτερα. Μέσα από παραδείγματα και ασκήσεις, το σεμινάριο θα παρουσιάσει το πώς η τέχνη του Δράματος μπορεί να αξιοποιηθεί στην αίθουσα, σε ειδικούς πληθυσμούς και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ακόμη, μέσα από βιωματικές ασκήσεις οι συμμετέχοντες θα επεξεργαστούν δικές τους προσωπικές εμπειρίες σε σχέση με την εργασία  και τους ωφελούμενους τους.

 

Σε ποιους απευθύνεται

 Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε ψυχολόγους και ειδικούς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το πώς η χρήση του Δράματος μπορεί να λειτουργήσει στην ειδική αγωγή καθως και για τις προυποθέσεις που απαιτούνται ώστε να γίνει σωστή χρήση των τεχνικών του θεάτρου στους ειδικούς χώρους.

 

Προσκεκλημένη Επιμορφώτρια

Αθηνά Φουτρή, Κοινωνιολόγος-Δραματοθεραπεύτρια

Κόστος Συμμετοχής

Μειωμένη Συμμετοχή: 35€ (Φοιτητές – Άνεργοι)

Για εγγραφές μέχρι 29/03/2018

Κανονική Συμμετοχή: 45€ (Εκπαιδευτικοί, Επαγγελματίες, Ιδιώτες)

Για εγγραφές μέχρι 29/03/2018

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 55€

Για εγγραφές από 30/03/2018 μέχρι την ημέρα διεξαγωγής

Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.