Tο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί όλα τα σχολεία να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που θα εορτασθεί σε όλον τον κόσμο στις 2 Απριλίου 2018

Ο εορτασμός αυτός, που συμπίπτει με την επέτειο της γέννησης του Hans Christian Andersen, καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IΒΒΥ), το Ελληνικό Τμήμα της οποίας αποτελεί o Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τονώνει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για το βιβλίο με διάφορες εκδηλώσεις (εκθέσεις παιδικού βιβλίου, συναντήσεις μαθητών με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.). Σημαντικό είναι οι εκδηλώσεις να οργανωθούν με τη συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων, των Σχολικών Συμβούλων και των Υπεύθυνων Πολιτιστικών Θεμάτων με τοπικές, Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες, με συγγραφείς και εικονογράφους και γενικά με πρόσωπα και φορείς από τον χώρο του παιδικού βιβλίου.

Η ΠΡΟЇΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕ ΚΑΙ ΔΕ 

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.