Παρατήρηση κομητών με σύνθετα οπτικά όργανα στην αρχαιότητα. Κοσμολογία κ΄ Φιλοσοφία

Παρατήρηση κομητών με σύνθετα οπτικά όργανα στην αρχαιότητα. Κοσμολογία κ΄ Φιλοσοφία

Παρατήρηση κομητών με σύνθετα οπτικά όργανα στην αρχαιότητα. Κοσμολογία κ΄ Φιλοσοφία –Ξενοφών Μουσάς

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν το 6ο Διεπιστημονικό Συνέδριο «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ». Η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τιμά τον Αριστοτέλη 2400 χρόνια μετά την γέννησή του.

Πλήρης τίτλος ομιλίας: «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΟΜΗΤΩΝ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ». Ομιλητής: ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΟΥΣΑΣ, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος, Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ομιλία εδόθη την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο της 4ης Συνεδρίας: “Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών και της Αστρονομίας”.

Το συνέδριο έλαβε χώρα στις 18-19-20 Οκτωβρίου 2017, στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνδιοργανώθηκε από την Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ενώ ετέθη υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ήταν παρούσες ως χορηγός επικοινωνίας και οπτικοακουστικής τεκμηρίωσης του συνεδρίου.

ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ