Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προκηρύσσουν το “2ο Μαθητικό Διαγωνισμό στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία“.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ενίσχυση της μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από τους μαθητές και η γνωριμία τους με περισσότερα έργα του αρχαιοελληνικού λόγου, ώστε να αντιληφθούν τη διαχρονικότητα νοημάτων και αξιών και να συνειδητοποιήσουν ότι η νέα ελληνική έχει τις ρίζες της στην αρχαία και αποτελεί εξέλιξη και συνέχειά της. Επιπλέον, επιδιώκεται να κατανοήσουν οι μαθητές ότι η πνευματική δημιουργία των αρχαίων Ελλήνων συνδέεται άρρηκτα με το νεοελληνικό πολιτισμό και ότι  συνέβαλε στη θεμελίωση του ευρωπαϊκού και γενικότερα του δυτικού πολιτισμού.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης των Γενικών Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας,  η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική και  απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων – κηδεμόνων.  Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές που συμμετέχουν.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής του Διαγωνισμού ορίζεται το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018,  10:00 – 12:00 και ως εξεταστικό κέντρο ορίζεται το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή).
Υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού είναι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και ο Διευθυντής του Λυκείου του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Την ημέρα του Διαγωνισμού, οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος μέχρι τις 09:30, έχοντας μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και 2 στυλό μαύρου ή μπλε χρώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διαγωνισμό, τον τύπο των ερωτήσεων, την ύλη, τη βαθμολόγηση, καθώς και την Οργανωτική, την Επιστημονική Επιτροπή, την Ομάδα εργασίας και τη Γραμματειακή υποστήριξη, δείτε την Προκήρυξη του Διαγωνισμού.
Έγκριση διοργάνωσης από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι τρεις (3) μαθητές που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα βραβευτούν με βιβλία, σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Οι δέκα (10) μαθητές με την αμέσως επόμενη βαθμολογία στην κατάταξη θα λάβουν Τιμητική Διάκριση. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν Έπαινο  Συμμετοχής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μαθητών θα γίνονται μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης, από το σύνδεσμο “Μαθητικοί Διαγωνισμοί“, μέχρι την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Μαρία Κουτούση, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (τηλ. 210 6015475, [email protected]), στον κ. Ιωάννη Τσατάλη, από το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (τηλ.210 6009800 εσωτ. 1169 ή 1170   [email protected]) ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: http://dide-v-ath.att.sch.gr

1ος Μαθητικός Διαγωνισμός στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

Την Πέμπτη, 1η Iουνίου 2017, στις 12:00, έγινε στο Faculty Lounge του Pierce η Απονομή των Βραβείων και των Τιμητικών Διακρίσεων στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας. Το Διαγωνισμό διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, σε συνεργασία με Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και συμμετείχαν 99 μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Διεύθυνσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι βραβευόμενοι μαθητές και οι γονείς τους, καθηγητές από τα σχολεία των βραβευόμενων μαθητών, καθώς και όλοι όσοι συνέβαλαν καθοριστικά στη διοργάνωση του Διαγωνισμού, στελεχώνοντας τις αντίστοιχες Επιτροπές: ο Διευθυντής της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας, κ. Αθανάσιος Φαλούκας, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων κα Φωτεινή Μεταξάκη, η κα Μαρία Κουτούση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, η κα Ελένη Παπαδοπούλου, Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μέλη της Διεύθυνσης Λυκείου του Pierce και καθηγητές του Κολλεγίου.

Ο κ. Φαλούκας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, συνεχάρη το Κολλέγιο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Διαγωνισμού και ευχήθηκε να επαναληφθεί με την ίδια επιτυχία και συμμετοχή και στις επόμενες σχολικές χρονιές. Η εκδήλωση έκλεισε με τη δέσμευση των διοργανωτών να επαναλάβουν το Διαγωνισμό και να βοηθήσουν, ώστε να είναι ακόμα περισσότερες οι συμμετοχές. Έτσι, περισσότεροι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν σε βάθος και με ποιότητα τις ρίζες της γλώσσας μας, της γλώσσας στην οποία διατυπώθηκαν οι βασικές αρχές του δυτικού, αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε: Προκήρυξη του 1ου Διαγωνισμού,  Ανακοίνωση αποτελεσμάτων , τα Θέματα του Διαγωνισμού και ενδεικτικές απαντήσεις.

Επίσης, ενδεικτικό θέμα 1 και απαντήσεις, καθώς και ενδεικτικό θέμα 2, με τις απαντήσεις του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.