Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, κας Ξανθίππης Βασιλειάδου, υπό την εποπτεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Δυτικής Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων, κα Ευαγγελία Ψυχογυιού, το 1ο Γενικό Λύκειο Αγ. Αθανασίου, το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη διοργανώνουν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, Αγώνες Επιχειρηματολογίας μεταξύ των Γενικών Λυκείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας Κεντρικής Μακεδονίας κορυφώνεται η δράση σχετικού Δικτύου Σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσ/νίκης, στα οποία υλοποιούνται πολιτιστικά προγράμματα με θέμα τη Ρητορική Τέχνη.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας» βοηθούν τους νέους να καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα, την ερευνητική στάση απέναντι στα πράγματα και την κριτική τους σκέψη και να εκφράσουν άποψη για θέματα επίκαιρα και διαχρονικά αρθρώνοντας τεκμηριωμένο και αισθητικά άρτιο λόγο, στοχεύοντας στην προαγωγή του δημοκρατικού διαλόγου και τη δημιουργία συνειδητοποιημένων, ενεργών πολιτών. Επιπρόσθετα, οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας προωθούν τη δημιουργική συμμετοχή των μαθητών στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι ενώπιον κριτών και κοινού, επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους και ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 9.00 – 17.30 στους χώρους του 1ου Γυμνασίου και 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Αθανασίου στη Θεσσαλονίκη (Λ. Αθηνών 25Γ, τηλ. 2310 701034, e-mail: [email protected]).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» και είναι ανοικτή για το κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.