Συμβουλευτική στην Ειδική αγωγή: Παρεμβάσεις και στρατηγικές σε μαθητές Β/θμιας Εκπαίδευσης

Σάββατο 27 Ιανουαρίου | ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

 

Γενική Περιγραφή

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η αξιοποίηση της Συμβουλευτικής στην Ειδική Αγωγή και συγκεκριμένα η κατάρτιση σε παρεμβάσεις και στρατηγικές, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν από εκπαιδευτικούς που εργάζονται στη Β/θμια Εκπ/ση. Δεδομένου ότι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στη Β/θμια Εκπαίδευση έχουν ελλιπή θεωρητική αλλά και πρακτική κατάρτιση για τη διδασκαλία μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, το παρόν σεμινάριο έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και να δώσει την απαραίτητη γνώση και κατανόηση. Επιπλέον, επειδή το ζητούμενο είναι η πρόληψη της διόγκωσης των δυσκολιών του παιδιού και της συσσώρευσης αρνητικών σχολικών εμπειριών, καθίσταται αναγκαία η κατάλληλα προσαρμοσμένη και εξατομικευμένη διδασκαλία για τον κάθε μαθητή χωριστά, ανεξαρτήτως τυχόν δυσκολιών που μπορεί να έχει. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το θεωρητικό υπόβαθρο που είναι απαραίτητο για την κατανόηση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών αλλά και συγκεκριμένες στρατηγικές και παρεμβάσεις για την ατομική και ομαδική διδασκαλία.

Στόχος Επιμόρφωσης

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, αναμένεται οι συμμετέχοντες:  (α) να έχουν κατανοήσει τα ζητήματα των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, (β) να είναι σε θέση να προσαρμόζουν τη διδασκαλία σε μαθητές Β/θμιας Εκπ/σης με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, (γ) να εφαρμόζουν στρατηγικές και παρεμβάσεις για την ατομική και ομαδική διδασκαλία μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, ειδικούς παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που εργάζονται με μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και επιθυμούν να εντρυφήσουν σε θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές εφαρμογές, ώστε να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν σχετικές στρατηγικές και παρεμβάσεις στη σχολική τάξη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.