Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση του Κύκλου Ομιλιών 2018 του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Τομέας Βυζαντινών Ερευνών). Ο γενικός τίτλος των εκδηλώσεων του Ιανουαρίου 2018 είναι “Το βιβλίο ως Κείμενο και Αντικείμενο” και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 7.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας του ΕΙΕ (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Πρόγραμμα εκδήλωσης 16ης Ιανουαρίου 2018

– Οι μεταμορφώσεις του βιβλίου: το πέρασμα από τον κύλινδρο στον κώδικα, Σταμάτης Μπουσές, Επικ. Καθηγητής (Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης)

– Από τους κεφαλαιογράμματους στους μικρογράμματους κώδικες. Μορφή βιβλίου και δομή κειμένου, Αγαμέμνων Τσελίκας, Προϊστάμενος Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου Μορφωτικού Αρχείου Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος

– Λέξεις για το βιβλίο. Το βιβλίο μέσα από λέξεις, Νίκη Τσιρώνη, Βυζαντινολόγος (Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Τομέας Βυζαντινών Ερευνών) & Αγγελική Στασινού, Συντηρήτρια αρχειακού υλικού και βιβλίων (Γενικά Αρχεία του Κράτους)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.