Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν το 6ο Διεπιστημονικό Συνέδριο «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ». Η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τιμά τον Αριστοτέλη 2400 χρόνια μετά την γέννησή του.

Ομιλία: «ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ». Ομιλητής: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, Πρόεδρος Επιστημονικού Σωματείου LOGOS-SLOVO Α-Ω, Μέλος IMCA & METEORITICAL SOCIETY. Η ομιλία εδόθη την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο της 4ης Συνεδρίας: “Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών και της Αστρονομίας”.

Το συνέδριο έλαβε χώρα στις 18-19-20 Οκτωβρίου 2017, στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνδιοργανώθηκε από την Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ενώ ετέθη υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ήταν παρούσες ως χορηγός επικοινωνίας και οπτικοακουστικής τεκμηρίωσης του συνεδρίου.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ Από τον Αναξαγόρα και τον Εμπεδοκλή και τους Προσωκρατικούς Φιλοσόφους παραθέτουμε τα στοιχεία εκείνα που μας δίνουν πληροφορίες για την Θεωρία της Πανσπερμίας και τα συγκρίνουμε με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα που μας παρέχουν η πλανητική γεωλογία, η αστροβιολογία και η επιστήμη των μετεωριτών. Μέσα από την εξέταση του μετεωριτικού υλικού, που πέφτει καθημερινά στον πλανήτη μας και που, από πλευράς υλικών, μπορεί να μας προσφέρει πληροφορίες για την γέννηση του ηλικιακού μας συστήματος αλλά και την μεταφορά των σπόρων της ζωής στο ηλικιακό μας σύστημα και τον πλανήτη μας. Τάκης Θεοδοσίου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.