Το πρόγραμμα «Διγλωσσία και διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας», το οποίο ανταποκρίνεται στις πρόνοιες του ΦΕΚ 3049 (τ. Β’, 23/09/2016) περί προσόντων στελέχωσης των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), θα προσφερθεί δύο φορές (από Οκτώβριο-Φεβρουάριο του 2018/Α΄ κύκλος & από Φεβρουάριο-Ιούνιο του 2018/Β΄ κύκλος). Σκοπός του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, Διγλωσσίας και διδασκαλίας της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας σε αλλόγλωσσους πληθυσμούς. Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Βεβαίωσης Παρακολούθησης από τη Σχολή Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Επιπλέον, σε όσους επιμορφούμενους παρακολουθήσουν την ενότητα «Διγλωσσία» θα διανεμηθεί δωρεάν το σύγγραμμα «Μαθήματα Διγλωσσίας» (Ι. Γαλαντόμος, 2012, εκδ. Επίκεντρο).

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ & ΤΕΙ) της ημεδαπής και της αλλοδαπής, σε φοιτητές/σπουδαστές ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής και της αλλοδαπής, σε αποφοίτους Β/θμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι).

H διάρκεια του προγράμματος έχει προγραμματιστεί ως εξής:

  • Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος:  Φεβρουάριος 2018
  • Λήξη εκπαιδευτικού προγράμματος: Ιούνιος 2018

Η περίοδος εγγραφών είναι:  14 Δεκεμβρίου 2017 – 22 Ιανουαρίου 2018

Ολοκληρωμένη η παρουσίαση του προγράμματος και αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα εγγραφής απευθείας στην ιστοσελίδα του προγράμματος όπου και μπορείτε να καταθέσετε την αίτησή σας on-line.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε είτε την ιστοσελίδα μας www.learning.uth.gr

Ενημερωτικός οδηγός

Με εκτίμηση,

Γραμματεία Σχολής Διά Βίου Μάθησης

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σχολή Διά Βίου Μάθησης

Τηλ.:24210 06366

Fax: 24210 06487

Ε-mail: [email protected]

Website: www.learning.uth.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.