Το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το νέο πρόγραμμα υποτροφιών του για την ακαδημαϊκή περίοδο 2018-19

Το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το νέο πρόγραμμα υποτροφιών του για την ακαδημαϊκή περίοδο 2018-19

Η Παιδεία, ως μοχλός κοινωνικής ανάπτυξης και προσωπικής εξέλιξης, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο συνδράμει διαχρονικά στην ενίσχυση του δικαιώματος για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και του Πολιτισμού.

Απώτερος στόχος, η απελευθέρωση των δυνάμεων όσων επιθυμούν να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους, να διακριθούν στον τομέα τους, να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Σταθερή πυξίδα, η επιβράβευση της αριστείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ίδρυμα Ωνάση εδώ και 40 χρόνια στηρίζει αδιάκοπα τους νέους επιστήμονες, ερευνητές και καλλιτέχνες, ενώ συνεχίζει να θέτει την Παιδεία στο επίκεντρο των δράσεών του, με σκοπό τα ευρύτερη οφέλη της κοινωνίας. Συνεπές, λοιπόν, στον πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζει στον τομέα των εκπαιδευτικών υποτροφιών, από το 1978, το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το νέο πρόγραμμα Υποτροφιών για το 2018-19 προς Έλληνες και Αλλοδαπούς.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών προς Έλληνες αφορά στη χορήγηση υποτροφιών για σπουδές πλήρους παρακολούθησης στο εξωτερικό, με σκοπό την απόκτηση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και καλλιτεχνικών κλάδων, καθώς και για διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα, σε επιλεγμένους κλάδους.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών προς Αλλοδαπούς απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς καθηγητές όλων των βαθμίδων, ερευνητές-κατόχους διδακτορικού τίτλου και υποψήφιους διδάκτορες, για έρευνα στην Ελλάδα, με αντικείμενο τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Το Ίδρυμα Ωνάση, μέσα από το κοινωφελές έργο του στον πυλώνα της Παιδείας, διευρύνει διαρκώς τα πεδία δράσης του, αναζητώντας νέους δρόμους που προωθούν την καινοτομία, στηρίζουν την έρευνα και προετοιμάζουν ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Τέτοιες δράσεις είναι, ενδεικτικά: εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα, παροχή εξοπλισμού σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, προγράμματα στην Ειδική Αγωγή, βιωματικά εργαστήρια, καμπάνιες ευαισθητοποίησης. Αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της κοινωνίας, το Ίδρυμα Ωνάση αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση τον εκπαιδευτικό του σχεδιασμό και εμπλουτίζει το περιεχόμενο των χορηγιών του στην Παιδεία, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποί μας να έχουν πρόσβαση στο υπέρτατο αυτό αγαθό.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Προγράμματα Υποτροφιών προς Έλληνες εδώ
Περισσότερες πληροφορίες για τα Προγράμματα Υποτροφιών προς Αλλοδαπούς εδώ

Φιλολογικός Ιστότοπος on Facebook
Φιλολογικός Ιστότοπος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.