Η Ένωση Προφορικής Ιστορίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – και ιδιαίτερα με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας καθώς και το ΠΜΣ «Τοπική ιστορία – Διεπιστημονικές προσεγγίσεις»-, διοργανώνει επιστημονικό συνέδριο με θέμα: Ταυτότητες και Ετερότητες σε περιόδους κρίσης. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή, στις 18-20 Μαΐου 2018.

Ειδικότερα, οι θεματικές που θα απασχολήσουν το συνέδριο -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αποκλειστικές- είναι οι ακόλουθες:
– Προφορική ιστορία και δημόσια ιστορία σε περιόδους κρίσης
– Οικονομική κρίση και στρατηγικές επιβίωσης
– Ρήξεις και συνέχειες στις αφηγήσεις μεταναστών και προσφύγων
– Διαμόρφωση και επαναδιαπραγμάτευση πολιτικών ταυτοτήτων
– Η μετεξέλιξη των εθνοτικών ταυτοτήτων σε περιόδους κρίσης
– Επαναδιαπραγμάτευση έμφυλων και σεξουαλικών ταυτοτήτων
– Η κρίση και η αφήγηση του εαυτού
– Η κρίση και η ενδυνάμωση του ευάλωτου «Άλλου»
– Μεθοδολογία: η διαχείριση ευαίσθητων δεδομένων
– Τραύμα, βίωμα και βιογραφία

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τίτλο και περίληψη 200-250 λέξεων στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου 2018 στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected]και [email protected]. Η ενημέρωση για την αποδοχή ή μη των προτάσεων από την Επιστημονική Επιτροπή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.