Το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) υλοποιεί σειρά επιμορφωτικών, διαδραστικών σεμιναρίων, με στόχο την εκμάθηση βασικών εννοιών οπτικού προγραμματισμού σε περιβάλλον Scratch.

Το Scratch είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης προγραμμάτων που δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο MIT και προσφέρει απλό γραφικό περιβάλλον εργασίας για παιδιά και αρχάριους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Scratch Coding: Προγραμματίζω – Δημιουργώ – Μαθαίνω με το Scratch» πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν, ενώ με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2017, πραγματοποιείται ημερίδα όπου θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος και θα βραβευτούν τα καλύτερα έργα μαθητών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δείτε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.