Οι παρακάτω υπογράφοντες παρακολουθήσαμε την Τετάρτη, 1 Νοέμβρη, 7.00 μ.μ. την ομιλία του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου στο Δημαρχείο της Νίκαιας, με θέμα «Οι Ριζοσπαστικές Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία».

Μετά την ομιλία του υπουργού και στο στάδιο των ερωτήσεων ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού, απηύθυνε δύο ερωτήσεις από μικροφώνου στον Υπουργό.

Η πρώτη είχε σαν θέμα την ανάγκη αύξησης της κρατικής επιχορήγησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

Η δεύτερη είχε σαν θέμα τα γεγονότα των πρόσφατων κρίσεων διευθυντών σχολείων του Πειραιά όπου όλοι οι συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ που ήταν υποψήφιοι διευθυντές αρίστευσαν στη συνέντευξη, ενώ καρατομήθηκαν υποψήφιοι με πολλά μόρια στα αντικειμενικά κριτήρια.

Ο υπουργός απάντησε, και ανάμεσα σε άλλα είπε επί λέξει ότι «Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στις κρίσεις διευθυντών στον Πειραιά και στην Αρκαδία. Μας απασχολεί το θέμα και είμαστε αποφασισμένοι να το διερευνήσουμε».

Η τοποθέτηση του υπουργού προφανώς βασίσθηκε, εκτός των άλλων δεδομένων, στα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο που δείχνουν ότι το ποσοστό των υποψηφίων διευθυντών που βαθμολογήθηκαν κάτω από 6,00 στιςφ δύο αυτές εκπαιδευτικές περιφέρειες παρουσιάζει απόκλιση κατά 150% από το αντίστοιχο πανελλαδικό ποσοστό (25% έναντι 10%).

Ταυτόχρονα η απάντηση του υπουργού έδειχνε ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε από το υπουργείο Παιδείας κατεύθυνση για αυθαιρεσίες στις κρίσεις και άφηνε ακάλυπτους όσους εμπλέκονται σε αυτές.

Μετά από 7 ημέρες όμως σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα ότι «Ουδέποτε ο κ. Γαβρόγλου έκανε τις συγκεκριμένες αναφορές, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα»

Θεωρούμε ότι είναι λυπηρό, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι, να πλήττουν με «διαψεύσεις» το κύρος του Υπουργού και την αξιοπιστία του.

21-11-2017

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, εντεταλμένος δημ. σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού.

Γιάννης Πάχος, δημ. σύμβουλος Κορυδαλλού πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Μαρία Γιαννακάκη, δημ. σύμβουλος Κορυδαλλού, πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Στέλιος Λογοθέτης, π. δήμαρχος Πειραιά κ Νίκαιας

Μαρία Θεοδωροπούλου, μητέρα μαθητή.

Δημήτρης Τσαλαλίδης, π. πρόεδρος συλλόγου γονέων ΕΠΑΛ Κορυδαλλού

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.