Συνέδριο: Xenophon's Anabasis and its Legacy

 Το Τμήμα Φιλολογίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

Αναγνώσεις στην λογοτεχνία και τις ταινίες τρόμου. Οι ομιλητές, Καθηγητές των Πανεπιστημίων της Κρήτης και των Πατρών, θα εξετάσουν ποικίλες πτυχές της λογοτεχνίας και των ταινιών τρόμου. Θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στην συναισθηματική ανταπόκριση των αναγνωστών ή των θεατών στην λογοτεχνία και τις ταινίες του είδους, στα ειδολογικά χαρακτηριστικά της λογοτεχνίας του τρόμου –όπως αποτυπώνονται ήδη στην αρχαία γραμματεία, ιδίως στην παραδοξογραφία και το Ρωμαϊκό μυθιστόρημα–, και στην αφηγηματική δομή και τις αφηγηματικές ιδιοσυγκρασίες των ταινιών τρόμου (horror movies). Επίσης, θα συζητηθεί η εικονοποιία της φρίκης του θανάτου σε σχέση με την ελπίδα της Αναστάσεως σε Χριστιανικά συμφραζόμενα, καθώς και η σημασία της αισθητικής του τρόμου και της βίας στο πρώιμο έργο του Διονύσιου Σολωμού.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Στέκι ‘Ξενία’ (Σοφοκλή Βενιζέλου 16, Ρέθυμνο). Ώρα έναρξης 17:00. Όλοι ευπρόσδεκτοι.

Το πρόγραμμα της ημερίδας υπάρχει στη διεύθυνση:
http://www.philology.uoc.gr/events/a/2017/1118-01/Programme.pdf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.