Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Αναγνώσεις στην λογοτεχνία και τις ταινίες τρόμου. Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:00 στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο ‘Ξενία’ (Νικολάου Ψαρρού 46, Ρέθυμνο).

Οι ομιλητές, Καθηγητές των Πανεπιστημίων της Κρήτης και των Πατρών, θα εξετάσουν ποικίλες πτυχές της λογοτεχνίας και των ταινιών τρόμου. Θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στην συναισθηματική ανταπόκριση των αναγνωστών ή των θεατών στην λογοτεχνία και τις ταινίες του είδους, στα ειδολογικά χαρακτηριστικά της λογοτεχνίας του τρόμου –όπως αποτυπώνονται ήδη στην αρχαία γραμματεία, ιδίως στην παραδοξογραφία και το Ρωμαϊκό μυθιστόρημα–, και στην αφηγηματική δομή και τις αφηγηματικές ιδιοσυγκρασίες των ταινιών τρόμου (horror movies). Επίσης, θα συζητηθεί η εικονοποιία της φρίκης του θανάτου σε σχέση με την ελπίδα της Αναστάσεως σε Χριστιανικά συμφραζόμενα, καθώς και η σημασία της αισθητικής του τρόμου και της βίας στο πρώιμο έργο του Διονύσιου Σολωμού.

πρόγραμμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.