Προσλήψεις 40 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην A/θμια Ειδική Αγωγή
ypourgeio paideias-1

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργανώνει στις 4 Δεκεμβρίου 2017 εκδήλωση που θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από την ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Παράλληλα, και με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και του συνόλου της κοινωνίας στα ζητήματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, οι σχολικές μονάδες καλούνται να διοργανώσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την αναγκαιότητα επίδειξης σεβασμού στη διαφορετικότητα καθώς και τις δυνατότητες προαγωγής ίσων ευκαιριών στη μάθηση.

Οι σχολικές μονάδες, εφόσον επιθυμούν, θα μπορούν να αποστείλουν φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις τους και εικαστικές δημιουργίες μαθητών που θα προβληθούν στην εκδήλωση της 4ης Δεκεμβρίου.

Στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.  είναι αναρτημένος ενδεικτικός κατάλογος εκπαιδευτικού υλικού, το περιεχόμενο του οποίου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα ανάπτυξης διαλόγου και υλοποίησης δραστηριοτήτων.

Το έγγραφο σε μορφή pdf

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.